Menü Bezárás

október 2017

Természettudományi Múzeum - Titanic kiállítás

10. csoport

AJTP HÉTVÉGE

2017. OKTÓBER

A 2017/2018-as tanév eddig eltelt 3 hónapja folyamán háromszor vettünk részt kollégiumi hétvégi programokon.

Általában valamennyi programban találunk érdekes és új információt, sok-sok élményben van részünk, de az eddigiek közül nekem a legjobban az októberi hétvége volt a legélvezetesebb és a legmaradandóbb.

A péntek délutánt a Természettudományi Múzeum halászat-történeti kiállításának megtekintésével töltöttük. Itt több halfajjal ismerkedtünk meg, és láttunk régi, halászatra használt eszközt.

Szombaton Budapestre utaztunk. A fő program a Titanic kiállítás megtekintése volt. A földalatti helységekben hallhattuk a hajó készítésének, tervezésének körülményeiről, láttunk egy makettet, a falakon olvashattunk a kor történelméről, a Titanic tervezőjének és kapitányának életéről, az akkori híres eseményekről. Ahogy haladtunk előre, megtekinthettük a luxus lakosztály berendezési tárgyait, a hajó egy-két részét.

Nagyon érdekes volt olvasni az utasokról. Megtudtuk, hogy sok gazdag ember is szerepelt az utas listán.

Az utolsó teremben alkalmunk volt az azonos című filmből híressé vált, a hajókorlátnál felvett jelenethez hasonló felvételeket készítenünk.

Nagyon szórakoztató volt a kiállítás, amit még az is fokozott, hogy a bejáratnál mindenki kapott egy beszállókártyát. Ezen egy eredeti utas neve és adatai szerepeltek. A program végén egy, a falra felfüggesztett tábláról megtudhattuk, hogy vajon túléltük-e a katasztrófát.

Nagyon sok új ismerettel és élménnyel gazdagodtunk.