Menü Bezárás

május 2018

SOPRON – BURGENLAND TANULMÁNYÚT

10. csoport

 

 2018.05. 04. – 2018. 05. 09.

 

Csoportunk a 10. évfolyam immár hagyományos túráján vett részt. Az első nap egy rövid városnézésen vettünk részt Kőszegen, majd elindultunk Lékára, ahol megtekintettük a várat. Itt ebédeltünk egy helyi specialitást kóstolhattunk meg, ami egy húsleves volt apró csíkokra vágott palacsintatésztával. Nagyon kellemes íze volt, mindenkinek nagyon ízlett.

 Ebéd után indultunk Sopronba, itt volt a szállásunk.

A kirándulás 2. napja a Harrer Csokoládégyárban kezdődött, itt megtekintettük a csoki készítésének egész folyamatát, egy üvegfalon keresztül láthattuk a cukrászok munkáját. Kóstolót is kaptunk a különféle édességekből!

Ezt követően Fertőrákosra utaztunk. Hajóra szálltunk és egy órás Fertő tavi kiránduláson vettünk részt.

Délután ismét átmentünk Ausztriába, ezúttal a Szentmargitbányára mentünk, az ottani római kori kőfejtőről hallhattunk érdekes információkat az ottani magyar nyelvű idegenvezetőtől. Délután felkerestük az Eisenstadti Eszterházy- kastélyt, valamint Joseph Haydn szülőházát is.

A következő napon Szlovákiába utaztunk. A Pozsonytól mindössze 10 kilométerre található Dévényi Vár csodálatos látványa mindenkit lenyűgözött. A kellemes tavaszi időben messzire elláttunk a vároromról. Különösen érdekes volt az úgynevezett Dévényi-kapu, azaz a két folyó, a Duna és a Morva találkozása.

A délután Pozsonyi városnézéssel telt. Utunkat a Pozsonyi Vár és egy ottani kiállítás megtekintésével kezdtük, majd bementünk a Szent Márton Székesegyházba, sétáltunk az Óvárosban, végigmentünk a magyar királyok koronázási útvonalán, és megérkeztünk a Mihály-kapuhoz. Innen a Városháza épületéhez értünk, betértünk egy-egy ajándékboltba. A köztéri szobrok nagyon érdekesek voltak.

A negyedik nap egy túrán vettünk részt – Puchbergbe utaztunk, ahonnan kisvonat vitt fel bennünket a Schneebergre, tengerszint felett 1800 méterre. A festői szépségű falucskában tapasztalt 25 fok után furcsa volt szembesülni a hófoltos hegytetőn érezhető mindössze 10 fok körüli hőmérséklettel. Szerencsére a meredek emelkedők miatt senki sem fázott!

Az utolsó nap délelőttjén Schönbrunnba mentünk. Itt felkerestük a Kastélyt, a Habsburgok egykori nyári rezidenciáját, ahol II. Ferenc József császár és Sissy császárné élt. Sétáltunk a kastély gyönyörű parkjában.

Nagyon gyorsan eltelt ez a néhány nap! Az indulás napjának reggelén elmentünk a Sopron melletti élményparkba, majd egy finom ebéd elfogyasztása után indultunk vissza Pécsre.

Egy nagyon élmény-dús, programokban gazdag és változatos kirándulásban volt részünk! Köszönjük a lehetőséget.