Menü Bezárás

A megújult Diákönkormányzat

Október 4.-én lezajlottak a Diákönkormányzati választások. Nagy örömömre sikerült megnyernem a választást. Nagy öröm volt, viszont tisztában voltam vele hogy a munka még csak most kezdődik!

Első ülésünkön felállt a megújult Diákönkormányzat. Megújult vezetőséggel és tagokkal közel 40-en dolgozunk azon hogy kollégistáink hétköznapjait színesebbé tegyük. Nem győzöm hangsúlyozni a D.Ö.K. fontosságát, és jelentőségét, hiszen úgy gondolom hogy egy jólműködő közösséghez bővel hozzátartozik ez az erő. Legelső célom az volt, hogy az érezhető feszültséget feloldjam, eloszlassam a személyem iránti kételyeket. Meg kellett mutatnom, be kellett bizonyítanom, hogy nem a diákság ellen, hanem mellettük vagyok. Azt gondolom ez sikerült. Örömmel jövök le az aulába minden este és látom az hogy felhőtlenül szórakoznak, beszélgetnek a diákok iskoláktól függetlenül. Sikerült megszüntetni a távolságtartást amit mindennap érzékelhettünk. Vezetőségünk olyannyira erős hogy mindenkinek egytől egyig hatalmas elismeréssel tartozom munkájuk miatt. Nagyon nagy munka, sok szabadidő megy a vezetés rovására, de úgy gondolom látva az elért eredményeinket megéri. Programjaink között szerepelt egy Póker est októberben. Ez volt az első program amit megszerveztünk. Ezután fokozatosan tettük feljebb és feljebb a lécet. Megdöbbenésemre egyik pillanatról a másikra túlestünk és kitűnően megszerveztünk programokat a KÖD-napokra, egy Jótékonysági gyűjtést, ahol megjelent Madaras Zoltán a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, és lezárta a gyűjtésünket. Az adományokat a pécsi Caritas szervezetnek továbbítottuk. Majd megtartottuk a D.Ö.K. negyedéves értékelőjét, ahol közel 100 diák vett részt. November hónapban úgy döntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot a pécsi kollégiumok D.Ö.K. vezetőivel, majd Fodor Bencével a Rendezvényszervezői bizottság elnökével leülve megálmodtuk a Kodály Talent- tehetségkutatót. További 5 kollégium csatlakozott programunkhoz, amely előválogatóit mint minden kollégium mi is saját magunk rendeztük meg. A Talent középdöntője Január 22.-én került megrendezésre, ahol Pécs 26 legtehetségesebb kollégistája vett részt. Ez alkalomból érkezett a helyszínre a Pannon televízió akik interjút készítettek, illetve írt az eseményünkről a PécsMa.hu.  Most kicsit szusszanunk, de készülünk a „Szívküldire”, a farsangra, illetve a Talent döntőjére is, ahova várunk mindenkit. Nagyon sok ötletünk van még, és úgy néz ki sosem fogyunk ki belőlük.

Őszintén és mindenféle beképzeltség nélkül tudom kijelenteni hogy a Kodály Kollégium Diákönkormányzata vezetésem alatt még sosem látott erőkre kapott. Nagyon jó csapat áll mögöttem és még mindig azt tudom mondani amit mindig: „Még nem tartunk ott ahol szeretnénk, de már elindultunk a megkezdett úton”. Munkásságom során mindig a diákcentrikusságra és az érdekképviseletre törekszem. Ezen kívül fontosnak tartom a tehetséggondozást, illetve a tehetségeink ápolását. Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy munkám során kiléptem a megszabott kapunkon, és kivittem a Kodály Kollégiumot Pécs közéletébe. Egyszerűen szárnyalunk.

Azt gondolom mutattunk magunkból ízelítőt, de határ a csillagos ég.