Menü Bezárás

Érdekességek

Belföldi:

  • Január 21.-én az M3-ason történt szörnyű balesetben 4 ember veszette életet, köztük volt egy pár is akik munkalehetőség miatt keltek útra. Az autóban összesen 5 27-29 év körüli férfi utazott ,összesen 12 félárva gyermek és 3 árva gyermek maradt a baleset után. Összesem n 8 jármű karambolózott, feltehetőleg a hatalmas köd miatt.
  • Babos Tímeáék döntőbe jutottak az Australian Openen , ellenfelük a címvédő amerikai Jennifer Brady és Elison Riske volt, akik 2 szettben . 1 óra 21 perc alatt győztek le. Pénteki döntőjükben a Stuhur-Zhang párossal játszanak. Babos eddig 5 Grand Slam döntőn vett részt, melyből egyet meg is nyert, 2018-ban.
  • 18 év alatt 67 ezer emberrel csökkent Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakossága. Sokan Budapestre . mások Pest , Heves és Hajdú-Bihar megyébe.

Külföldi:

  • Lezuhant egy repülőgép, hétfőn , túélőket azóta sem találtak, azonban a gépen ült a Cardiff City új igazolása , Emiliano Sala, amely új csapatához utazott mikor a gép eltűnt a radarról. Ugyan tárgyakat találtak kedd este, de túlélőkre igen kicsi az esély, a tenger nagyon hideg, maximum egy órát lehet kibírni benne.  A eltűntek keresését felfüggesztették melyet sokan nem fogadtak el , így egy oldalon a gofoundme.com-on gyüjtést rendeztek melyen összegyűlt a keresésé folytatásához a megfelelő összeg. A gyüjtésben a legnagyobb adományt Mbappe a PSG futballistája adta, több mint 10 millió forintnak megfelelő eurót.
  • 16 holttestet hoznak le a Mount Everestről egy mentőakció keretében. A maradványokat 8000 méter felett találták, és sajnos az idő elteltével nem lehet beazonosítani őket, így egyenlőre nem tudni mi lesz a testekkel, de a Kínai Hegymászócsapat megígérte, tisztelettel fognak bánni a maradványokkal.
  • Előkerült az a kisfiú holtteste akit Dél-Spanyolországban beleesett egy illegálisan fúrt közel 100 méteres, 25 cm széles kútba. A gyermek családjával volt ebédelni a közeli hegyekben ahol az eset történt. Először kamerával keresték a gyermeket de az méternél iszapos talajba ütközött. Ezután 13 napig dolgozott egy egész csapat a gyermek megtalálásán, azonban már csak a holttestét találták meg. A szülők második gyermeküket veszítették el, ugyanis első gyermekük betegségben hunyt el. A kis Julen Rosello mindössze 2 éves volt. Az ügyben eljárás indult melyben keresik ki a felelőse a lefedetlen illegális kútnak.