Menü Bezárás

január 2020

12. csoport 2020. január

12. csoport

A januári az ötödik hétvégénk volt ebben a tanévben. Az iskolai szalagavató bál jeles eseményéhez kapcsolódtunk. Az iskolai és a kollégiumi hagyományokat vettük át a gyerekekkel. A téli népi szokásokat elevenítettük föl és a kollégiumi farsangra és az iskolai bálra is felkészültünk. Pécs nevezetessége a Csontváry Múzeum. Csontváry Kosztka Tivadar életműve a csodával határos módon menekült meg a megsemmisüléstől, 1973 óta látható Pécs városában. A festő életútjának megismerése után a tanulók megtekintették Csontváry egyéni látásmódjával készült képeit.

A téli sportok közül továbbra is csak a korcsolyázást tudtuk folytatni. Elmondható ,hogy mostanra mindenki biztonságosan tud a jégen mozogni.


9. csoport 2020. január

9. csoport

2020. január 17-18-19.

A program az AJTP kezdő évfolyamának kollégiumi hétvégéjeként került megszervezésre az idei tanévben.

A program pedagógiai célja

 a rekreáció, környezeti nevelés, az önismeretet ,az egymás megismerését, az egymás segítését és a közös élmények szerzését fókuszban tartva a csoportkohézió fejlesztése.

Péntek

 A leendő elsősöket fogadtuk a kollégiumba. A csoport felkészült a zánkai élményekből, az addigi kollégiumi hétvégék programjaiból, a kollégiumi lét mindennapjaiból és a támogatási lehetőségek igénybevételéről. Ezekről fotókkal, ppt-kel is beszámoltak. Kellemes hangulatot teremtve a felvételi beszélgetésre váró kisdiákok körében.

Szombat

Túráztunk a Mecsekben, a Tévé toronytól indultunk  a Rotary körsétány érintésével a János kilátóig meneteltünk. Az erdő csodás zúzmarás – deres ( megfejtettük a kettő közti különbséget) arcát mutatta nekünk, bár hó nem volt, mégis minden csupa fehérben pompázott. A nagy gyaloglás után jóleső fáradtsággal érkeztünk a kollégiumba.

Vasárnap

A csoport a korcsolya pályát látogatta meg. Kevesen tudtak korcsolyázni , de a kisérő tanár urak segítségével mindenki a jégre merészkedett kisebb nagyobb sikerrel. Délután a Dr. Dolittle című filmet nézték meg a moziban.

A nap zárásaként kitakarították, rendbe rakták szobáikat. Pihenhettek, készültek az iskolai napokra.

                                                                                        Dancsházy- Nagy Ágnes

csoportvezető