Menü Bezárás

Tehetséggondozás

Rotary Ösztöndíj 2023

Venicz Viktória és Oláh Viktor

2023- as nyerteseink Venicz Viktória és Oláh Viktor a 10/A. osztályból.

Venicz Viktória nyertes pályázatát a művészetek kategóriában díjazta a zsűri. Viki évek óta színjátszózik, egyre nagyobb sikerrel, elhivatottsággal. Színjátszó csoportjával több díjat tudhatnak magukénak. Sikeres pályázatában segítette őt osztályfőnöke, Roll Eszter, illetve kollégiumi csoportvezetője, Hajdú Anett.

Oláh Viktor a szakmai ismeretek kategóriában nyerte el a legmagasabb díjat. Őt Hajdú Anett kollégiumi csoportvezetője mellett Traubert Annamária, Kodály Team vezető segítette hozzá a sikerhez. Pál Tibor elnök úr szavait idézve: “Megmondom őszintén, Viktor pályázatát olvasva azt hiszem, nem én voltam az egyetlen, akinek leesett az álla. Olyan szintű hang- és videóvágásról, és ilyen irányú tevékenységről tett tanúbizonyságot, amihez csak nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban is, és szívből gratulálok!”

Rotary Ösztöndíj 2022

Palkó Amanda

2022- ben a Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán Palkó Amanda 9. A- s diákunk nyerte el a maximális ösztöndíjat. Amanda magyar, horvát és német szavalóversenyeken elért kiváló helyezéseiért, magyar irodalom és nyelvtan írásbeli versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, illetve kollégiumunkban végzett diákönkormányzati tevékenységéért nyerte el a maximális ösztöndíjat. Sikeres pályázatában segítette őt kollégiumi csoportvezetője, Hajdú Anett.

Rotary Ösztöndíj 2020

Gyuradinovics Kinga                                                              

Kollégiumunk diákja Gyuradinovics Kinga (11 csoport) a Leőwey Klára Gimnázium tanulója  (10.A) elnyerte a Rotary Díjat! Szívből gratulálunk Kinga!

A Pécsi Rotary Ösztöndíj pályázatra 50 Pécsett tanuló diák jelentkezett. Egy 8 fős bizottság vizsgálta át a beküldött pályázati anyagot, majd öt szempont és adott pontrendszer alapján minden tag egyénileg értékelte a pályázókat.

2020 június 23-án került sor a díjak átadására a Laterum éttermében, ahol a 16 támogatott diáknak ünnepélyes keretek között átadták az ösztöndíjakat, összesen több mint 1,3 millió forintot.

Az Arany János Tehetséggondozó Program diákjai is “NoBabelezők” lesznek

Új együttműködés a tehetséges gyerekek támogatására az Arany János Tehetséggondozó Program és a Pannon Filharmonikusok között

A Pannon Filharmonikusok regisztrált Tehetség pontként különös figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására. A 14-18 éves korosztály számára létrehozott #NoBabel koncertekre a jövőben az Arany János Tehetséggondozó Program keretében Pécsett tanuló középiskolásoknak is lehetőségük nyílik, hogy szervezett keretek között, együtt vegyenek részt a komolyzenei beavatókon.

Az első ilyen alkalom, melyen már valamennyi a programban résztvevő pécsi diák is jelen lehet, a március 7-i Csillagom, révészem című #NoBabel koncert lesz a Kodály Központban, ahol Bősze Ádám és a Pannon Filharmonikusok a csillagászat rejtelmeibe vezetik be a kamaszokat a már megszokott kötetlen és humoros formában. És ki más lehetne vendég egy ilyen eseményen, mint egy valódi csillagász?

A koncertről bővebb információ ITT olvasható.