Menü Bezárás

Program

Pécsi Kodály Zoltán Kollégium

Arany János Tehetséggondozó Program

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium 2000. óta vesz részt eredményesen az Arany János Tehetséggondozó Programban, a Leőwey Klára Gimnáziummal szorosan együttműködve.

Kiket várunk a programba?

Minden tehetséges diákot, aki kedvezményezett településen él vagy egyéni körülményei miatt támogatást igényel és átlagon felüli képességeit szeretné kibontakoztatni.

Mit nyújt a program?

A gimnázium és a kollégium együttműködve speciális programot hajt végre a felsőfokú tanulmányokra való felkészítés érdekében.

A képzés 5 éves, melyből az első előkészítő-gazdagító év, magas óraszámú idegen nyelv és informatika tanulással, melyet hagyományos gimnáziumi oktatás követ. A nevelő-oktató munka délután a kollégiumban folytatódik, ezért a programban tanulók számára a kollégium kötelező.

Tanulmányi ösztöndíj 4-es átlagtól havonta.

Ingyen elérhető: ECDL tanusítvány

                            Középfokú nyelvvizsga

                            B kategóriás jogosítvány

 

A program fontos része évente legalább 6 (végzős évfolyamon 3) kollégiumi programhétvége, melyen diákjaink különböző rendezvényeken, foglalkozásokon, hazai és külföldi kirándulásokon vesznek részt.

 

Kollégiumi támogatási rendszerünk a jól tanuló, kiemelkedő kollégiumi teljesítményt nyújtókat félévente jelentős összeggel jutalmazza, a rászorulók étkezési költségeit mérsékeli, az esetenként nehéz helyzetbe kerülőket pedig támogatja.