Menü Bezárás

Program

Pécsi Kodály Zoltán Kollégium

Arany János Tehetséggondozó Program

 

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium 2000. óta, a kezdetektől vesz részt eredményesen az Arany János Tehetséggondozó Programban, a Leőwey Klára Gimnáziummal szorosan együtt-működve.

Kiket várunk a programba?

Minden tehetséges diákot, aki valamilyen szempontból hátrányos helyzetű, de átlagon felüli képességeit szeretné kibontakoztatni.

 Mit nyújt a program?

A gimnázium és a kollégium együttműködve speciális programot hajt végre a felsőfokú tanulmányokra való felkészítés érdekében.

A képzés 5 éves, melyből az első előkészítő-gazdagító év, magas óraszámú idegen nyelv és informatika tanulással, melyet hagyományos gimnáziumi oktatás követ.

Ingyen elérhető: ECDL tanusítvány

                             Középfokú nyelvvizsga

                             B kategóriás jogosítvány

 

A nevelő-oktató munka délután a kollégiumban folytatódik, egységet alkotva a délelőtti gimnáziumi tevékenységgel, ezért a programban tanulók számára a kollégium kötelező.

A program fontos része havonta egy kollégiumi programhétvége, melyen diákjaink különböző rendezvényeken, foglalkozásokon, hazai és külföldi kirándulásokon vesznek részt.

Kollégiumi támogatási rendszerünk minden AJTP-s tanuló étkezési költségeit 50 %-kal csökkenti, a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat félévente komoly anyagi elismerésben részesíti, az esetenként nehéz helyzetbe kerülőket pedig támogatja.