Menü Bezárás

10. csoport 2021. november

  1. november 27-28.

A program pedagógiai célja

 A történelmi ismeretek bővítése, csoportkohézió és mozgáskultúra fejlesztése

Szombat

Időutazáson vettünk részt a Bikali élménybirtok látogatása során. A Keleti-kapun keresztül a középkorba érkeztünk, ahol a Fekete Sereg katonái mellett elhaladva az óvárosban találtuk magunkat. Programunk első állomása egy apródképző foglalkozás volt, amit Zina tartott. Témája a szerelem volt. Jó hangulatban telt, sokat nevettünk.

A szerelmi mesterképző után felfedezhettük a birtok területét. Jártunk a mesefaluban, ahol megnéztük a varázsfestő házat, bepillantottunk a boszorkányházba, megnéztük a kovácsműhely, pékműhely, és fafaragóműhely életét, kölcsönözhettünk korhű ruhákat a szabóműhelyből, és bepillantást nyertünk az ólomkatona készítés, a mézárus, és a könyvkötő mesterségekbe is a mesterségek házában. Volt lehetőség állatokat is simogatni. Aki ajándékkal szeretett volna hazatérni az a Gagyizda középkori múltat idéző, ám a jelenben is praktikus használati- vagy éppen dísztárgyai között válogathatott.

Programunk a György teremben megrendezésre került lovagi tornával ért véget. Tanúi lehettünk egy lánykérésnek, és utána láthattuk a lovagi torna különböző versenyszámait, amelyben 4 lovag küzdött meg egymással. A lovagok korhű jelmezben lovaikkal korabeli feladatokban mérték össze erejüket. Izgalmas és szórakoztató volt.

Időközben eleredt az eső. Szerencsére a birtok felfedezésével addigra végeztünk, így a buszhoz siettünk, ami hazahozott minket a kollégiumba.

Vasárnap

Az előző hétvégékhez hasonlóan, a mai napon is mozgással kezdődött a vasárnap délelőtt. A Pécsi Műjégpályán kipróbálhattuk a korcsolyázást.

A csoportból több diák most ismerkedett a korcsolyázás alapjaival, amit Attila és Ádám tanár úr utasításai alapján, sajátítottak el. Nagyon büszke voltam a csoportra, mert bátorságunknak köszönhetően, 1-2 kör megtétele után, már elengedték a palánkot, és ki egymást segítve, ki önállóan korcsolyázott. Voltak esések, de a jókedv és a lelkesedés senkit nem hagyott el. Az eső a mai nap is kegyes volt hozzánk. Amikor lejöttünk a pályáról, csak akkor kezdett el esni.

Visszasétáltunk a kollégiumba, ahol az ebédet követően, várt minket a következő program. Az Uránia moziban közösen az Encanto c. mesét néztük meg. A moziban csak a csoportunk volt, így olyan élmény volt, mintha kibéreltük volna az egész mozit. A mese a családi összetartásról és szeretetről szólt, ami többünket megríkatott (természetesen nem a fiúkat J).

A nap hátra lévő részében, a másnapi órákra való készülésé, a novemberi nagytakarításé, majd a pihenésé volt a főszerep.

Traubert Annamária

csoportvezető