Menü Bezárás

10. csoport 2021. szeptember

  1. szeptember 11-12.

A program pedagógiai célja

 A természeti környezet szépségeinek megismerése, környezettudatos nevelés, történelmi ismeretek bővítése, csoportkohézió és mozgáskultúra fejlesztése

Szombat

Kora reggeli indulást követően 10. 30-kor megérkeztünk programunk első állomására a Szent György-hegyhez. A buszon meghallgattuk a hegy legendáit és a Sárkány-lik (Jégbarlang) kialakulásának történetét, valamint növény- és állatvilágáról hasznos információkkal lettünk gazdagabbak. Egy egész testet megmozgattató túrával jutottunk fel a hegy tetejére, ahol gyönyörű panoráma tárult elénk. Nevelőink segítségével beazonosítottuk a tanúhegyeket, meghallgattuk kialakulásuk történetét, majd egy kis pihenőt követően, folytattuk utunkat a hegyről lefelé, hogy megkeressük a helyenként 30-40 méter magasba emelkedő bazaltoszlopokat, amelyek orgonasípokhoz hasonlóan sorakoznak egymás mellett. A bazaltorgonák megcsodálása után haladtunk a hegyről lefelé a busz irányába.

Következő állomásunk a barokk stílusban épült a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum volt. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Tárlatvezetőnk segítségével bepillantást nyertünk a különböző szerepű helyiségekbe, és meghallgattuk a Festetics család tagjainak történelmét. A Kastélymúzeum után megnéztük a kastély udvarában helyet kapó Pálmaházat, amely az egzotikus növényeivel a főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi. A kaktuszház szukkulensgyűjteménye, számos kaktusz- és pozsgás növényfaj otthona. A kastély Madárparkjában láthattunk közel 40 fajba tartozó vízimadarat, ezen kívül pávákkal és fácánokkal is találkozhattunk.

Keszthely városát elhagyva utunkat a Balatonberényi strand felé vettük, ahol lehetőséget kaptunk úszni a Balatonban.

Strandolást követően éhesen megérkeztünk programunk utolsó állomására a balatonszentgyörgyi Csillagvár étterembe, ahol bőséges vacsorában volt részünk. Teli gyomorral szálltunk fel a buszra, amely haza hozott minket a kollégiumba.

 

Vasárnap

Mai napon az izgalomé volt a főszerep. A Mecsextrém Parkban számos játékot próbálhattunk ki. Legyőztünk félelmünket az erdei bob pályán, tériszonyunkat az alpesi kötélpályán, és a tiroli csúszópályán. Kipróbáltuk a hófánk csúszdákat,  X-Jump ugrálót és a 3D karikát. Versenyeztünk a lőszimulátorban, hogy ki talál el több galambot, és a rodeó bikán, hogy ki bírja tovább megülni. Élményekkel telve tértünk vissza a kollégiumba, ahol az ebédet követően a nap hátra lévő részében a másnapi órákra való készülésé, majd a pihenésé volt a főszerep.

Traubert Annamária
csoportvezető