Menü Bezárás

11. csoport 2018. december

2018. december 14-15-16.

A decemberi kollégiumi hétvégénk nagyon színvonalasra sikerült.

Pénteki napon kézműves alkotásokat, karácsonyfadíszeket, karácsonyi képeslapokat, ajándékokat készíthettünk, és szalvétát hajtogattunk a közös karácsonyi összejövetelünkre.

A szombati napon a nagy hóesés ellenére is elindultunk Bikalra, az Élménybirtokra.

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével.

Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogatott. A nagy hidegben az előadóteremben megnéztük Ugi mama varázsképzőjét, majd, Zina kurtizánképzőjén szerelmi praktikákat tanulhattunk, majd végül középkori fegyverismereti képzésen vettünk részt. A birtok nagyon szép volt a decemberi hóesés után.

A program zárásaként lovagi tornát tekinthettünk meg, ami nagyon jól szervezett és koreografált volt.

Hazafele jövet a Mecsek Pihenőben csillapítottuk éhségünket nagy adag rántott szelettel.

Vasárnapi napon tökéletesíthettük az előző évben már megalapozott korcsolya technikánkat. A vasárnapi kollégiumi ebéd után, összejöttünk a 19 teremben ahol az osztályfőnökkel együtt megtartottuk hagyományos osztálykarácsonyunkat, megajándékoztuk egymást. A program fő attrakciója a fotósarok volt ahol több száz vicces közös fotót készítettünk.

Remek volt!