Menü Bezárás

11. csoport. 2019. április

Kollégiumi hétvége 2019. április 26-27-28

Április kollégiumi hétvégénk pénteki napján nyári melegben indultunk el a pécsi Teke Sport Egyesület Tekepályájára. Először az egyesület munkatársa ismertette a szabályokat, megmutatta hogyan kell ezt a sportot játszani. A 45 perces gyakorlás után először saját maguk választottak 4 csapatot ahol 42 gurításig játszottunk a helyezésig. Ezek után a csoportokat összekevertük így egy sokkal egységesebb csoportképet kaptunk, így a mérkőzés is sokkal kiegyenlítettebb volt. A programon nagyon jól éreztük magunkat, jó volt, hogy csapatokban játszhattunk. A program után még visszasétáltunk a kollégiumba.

Szombaton korán reggel indult a csoport Veszprémbe. Az előző nap nyárias időjárása másnap szeles hűvös időt hozott. Veszprém városát idegenvezetőnk Brigitta segítségével tekintettük meg, kinek magyarázatai és történetei, interaktív játékai tették színessé és érdekessé a városi sétánkat. A Szent Benedek hegy csodálatos gyönyörű kilátással van a városra. Megtekintettük a Szent Mihály Székesegyházat. Megnéztük a Tűztornyot és játékos feladatokat játszottunk csapatokban. A főtérről városnéző kisvonattal levonatoztunk a Séd völgyében ahol a gótikus eredetű zárdatemplomot csodáltuk meg kívülről. A kirándulásunk a Mesejátszótér kipróbálásával ért véget. Visszafele megálltunk Balatonakarattyán ahol a Kisfaludy Kilátóból nyíló csodálatos balatoni panoráma tárult elénk.

Vasárnapi napon ismét túrázni indultunk.  Égervölgyből felkaptattunk a Jakab hegyre ahol a Pálos Kolostor romjait találtuk, onnan átmentünk a Zsongorkőhöz ahonnan csodás kilátás nyílt a városra, innen értük el a Sas fészket majd a Babás szerköveket.  A remek kiránduló időben 10 km-es túránkat Kővágószőlősnél fejeztük be és távolsági busszal értünk vissza Pécsre. Remek időben volt részünk és csodás dolgokat láttunk.