Menü Bezárás

11. csoport 2019. március

2019.03.29-30-31

Márciusi kollégiumi hétvégénk pénteki napján az Escargó Hajója Társulat jóvoltából a Pécsi Kulturális Központban megtekintettük a Csikk című darabot.

Csikk

Mindenki ismeri ezt az érzést. Egy felejthetetlen nyár. Az első nagy szerelem ideje. A kaland ideje. A jó történetek ideje. A nyári szünidő alatt Maik édesanyja újabb kísérletet tesz, hogy megszabaduljon alkoholfüggőségétől, apja pedig fiatal asszisztensével tölti az időt. Maik számára ez hat hét unalmat jelent. Ám csak addig, amíg Csikk hirtelen fel nem bukkan. Jogosítvány nélkül, lopott kocsival akarnak eljutni Wallachiába, valahova nagyon-nagyon messze. Utazásuk alatt sok tapasztalat éri őket. Egy szemétdombon találkoznak Isával. De mindezt ők hárman fogják elmesélni.

Rendhagyó színházi élményben volt részünk, sok kreatív színházi eszközt tapasztaltunk meg.

Szombati napon túrázni indultunk a Mandulásból felkapaszkodtunk a TV toronyhoz majd lifttel fel is mentünk a kilátóhoz. A remek időben az egész várost megszemlélhettük fentről és még a Papukig is elláttunk Horvátországba. A Misina tetőről a sípályán át elértük a Kisrétet majd a Kantavári romokat is szemügyre vettük. Tettye felé vettük az irányt ahol egyet játszottunk majd még visszasétáltunk a kollégiumba. Nagyon elfáradtunk.

Vasárnap Zengővárkonyban megtekintettük a Míves Tojás Múzeumot, a távolsági busz érkezéséig még a helyi játszótér kötélpályáján tomboltuk ki magunkat. A kollégiumi ebéd után délután kézműves foglalkozáson vettünk részt a húsvéti hagyományok szellemében. Tartalmas kollégiumi hétvégénk volt.