Menü Bezárás

11. csoport 2019. október

Októberi kollégiumi hétvége  2019.10.18-19-20.

Pénteki napon bemelegítésként tekézéssel indított a csoport, először egyéni gyakorlás volt, majd csapatokba rendeződtünk és idén először összecsaptak a már jól bevált csapatok. Kellemesen elfáradtunk.

Szombaton kora reggel elindultunk és Tapolcáig meg sem álltunk. Itt a Tapolcai-Tavasbarlangot tekintettük meg ahol először egy nagyon érdekes interaktív bemutatón át kalauzoltak minket. Az élményt egy 3 dimenziós kisfilm tette teljessé. Ezután kettesével, hármasával csónakáztunk a barlangban.

Ezután a város felé vettük az irányt ahol egy előre összeállított feladatlap alapján tájékozódtunk és fedeztük fel a várost.

Gyönyörű szinte nyárias időben hamar elment az idő és ismét a busz felé vettük az irányt. Badacsonytomajban a Folly Arborétumot tekintettük meg a tulajdonos Folly Réka idegenvezetésével. Folly Gyula (1867-1915) pécsi orvos volt az, aki elsőként az 1900-as évek elején a hegyoldalba, az egykori cseres-kocsánytalan tölgyes állomány helyére egzótákat ültetett. 1950-ben a családi birtok egy része állami tulajdonba és a Badacsonyi Állami Gazdaság kezelésébe került. Majd 1953-ban újra megkezdte az egzóták telepítését.

Folly Gyula 1977-ben díszfaiskolát létesített a lakóház bejáratával szemben, amelynek bevételéből biztosította az arborétum egyre növekvő fenntartási költségeit. Gyermekei Réka és Judit vezetik ma az arborétumot. Este későn érkeztünk haza a kirándulásból.

Másnap reggel Malomvölgyi parkerdő területén élveztük a nyári időt tollasoztunk, petanqoztunk, fociztunk és szalonnát sütöttünk. A hétvége nagyon jó hangulatban telt.