Menü Bezárás

11. csoport 2019. szeptember

Kollégiumi hétvége 2019.09.13-14-15

Kollégiumi hétvége pénteki napját az év megnyitásaként is közös főzéssel és játékkal kezdtük. Ameddig a gulyás főtt a bográcsban addig az egész csoport activityt és drámajátékot játszott.

A jó időnek köszönhetően estig kint zajlott a program. A jó illatokat megérezve egyre éhesebbek lettünk, majd közösen elfogyasztottuk kint vacsoránkat.

Szombati napon korán gyülekeztünk és vonattal elindultunk Keszthelyre. Az út nagyon jó hangulatban telt. A közel 4 órás út után kis sétával elértük a város főterét, onnan a Festetics Kastélyt. Színvonalas idegenvezetést kaptunk a főúri kastély történetéről, életéről. A legnagyobb hatást a kastély könyvtára tette ránk. A szép időben még megnéztük a Kocsi és Hintókiállítást majd mindenki önállóan megnézte a kastélyparkot.

A nyárias időjárás kedvezett a következő programunknak, ami a városi strand volt. Itt a bátrabbak még fürödhettek és labdázhattak egyet a Balatonba. A fürdő mellett található a mára a Balaton egyetlen fennmaradt fürdőháza.  A Balaton első vízre épült fürdőháza és csárdája, a keszthelyi Szigetfürdő 1846-ban épült fel. A fürdő épületét az 1960-as években felújítás helyett lebontották, helyére fémből és betonból építettek szigetfürdőt. Ennek a helyén állították vissza több ütemben a 2000-es évek második felében a Szigetfürdő XIX. századi arculatát. Az új Keszthely feliratnál még sok osztálykép készült emlékül. Késő este ért be a vonatunk Pécsre de a hosszú út hamar elröpült a közös éneklésnek köszönhetően….

Másnap Orfűre indultunk, hogy új kihívásokat tapasztaljunk meg, ami a kajak és kenu volt. Az osztálynak remek új élményeket szerzett ez a két óra de még sokat kell gyakorolni, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni a vízen. A kenuzás után elbicikliztünk a szabadstrandra ahol kihasználtuk a jó időt és sokan fürödtünk.

Így ért véget a nyárias szeptemberi hétvégénk, ami élményekben és feltöltődésben gazdag volt.