Menü Bezárás

11. csoport 2021. október

Kollégiumi hétvége 2021.10. 09-10.

Az idei év utolsó kollégiumi hétvégéjére a ballagó osztálynak októberben került sor.

“EGY A TERMÉSZETTEL” VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS 2021.

Az 1971-es világkiállítás 50. évfordulóján ismét hazánkba várjuk a világ vadászait és más természetbarátait. Kiemelt célja, hogy a vadászat társadalmi elfogadottságát emelje, a valós vagy kreált konfliktusokat elsimítsa. Megmutassa a természet, a vadvédelem, a vadászat és a vadgazdálkodás közötti szoros kapcsolatot és az ökológiai összefüggéseket. S mindemellett persze bemutassa kis hazánk természeti csodáit is.

világkiállítás Budapesten zajló fő eseményei mellett számos vidéki helyszín is várja az érdeklődőket. Keszthely, Vásárosnamény és Hatvan mellett a Somogy Megyei Konzorcium szervezésében több Somogy megyei térségben is izgalmas és érdekes, ugyanakkor tartalmas programra kerül sor, melyek között minden generáció kedvére választhat.

A kaposvári kiállítást több megyei szervezet közösen állította össze. A munkában részt vett többek között a Sefag Zrt, a Kaszó Zrt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt és a somogyi vadászkamara is.

A tárlaton rengeteg különböző trófeát és vadászati kelléket megcsodálhatnak a látogatók. Itt található meg az ország öt legnagyobb és legértékesebb gímszarvas trófeája is, melyeknek értéke egyenként 750 millió forint. Ezek a trófeák egyébként a somogyi vadászterületekről származnak.

Az izgalmasnak ígérkező interaktív kiállítótérben belépéskor egy magasles fogadott minket, tovább haladva az 1971-es világkiállításról kaptunk egy rövid történeti áttekintést. A megye jelentős vadászati személyiségeinek portrésorozat állít emléket, majd bemutatkozik a Somogy megye vadgazdálkodása. Szó esik a vadászkutyákról, solymászatról, apró- és nagyvad fajokról, agancsfejlődésről, megtekinthettük a megye legnagyobb elejtett gímszarvas trófeáinak másolatát, végül a vadászat folyamatát kísérhetjük végig antik, és napjainkban használatos fegyverek bemutatásával. Végül a látogatás izgalmas zárásaként a részt vettünk egy lézeres céllövészeten is.

A program után ellátogattunk a virágfürdőbe ahol megebédeltünk és lazítottunk, lélekben felkészültünk a következő hét iskolai kihívásaira, feladataira.