Menü Bezárás

11. csoport 2022. november

Beszámoló AJTP hétvégéről

 

  1. november 26.-27.-én az AJTP 11. csoportja bentmaradós hétvégét tartott. A program megvalósítására kétszeri halasztás után valósult meg. Október 1.-2.-án a kifizetési tilalom miatt, november 19.-20.-án egészségügyi problémák miatt kellett halasztani.

            Szombat reggel a gyerekek 8-kor reggeliztek, 9-kor találkoztunk az aulában. Három gyerek betegség miatt nem tudott a programon részt venni. (Bogdán Hanna, Horváth Robi, Benkő Jázmin) Kisérő tanárok Mogyorósi Tamás és Győri Gábor voltak.

A buszunk 9:50-kor indult Siklósra. Pozitív meglepetés volt, hogy különbusszal utazhattunk, pedig előzetesen a Volán azt jelezte, hogy ilyen járatot nem tud indítani. Siklósra érkezve a várba siettünk, ahol két órás, kitűnő idegenvezetést élvezhettünk. A várban annyi kiállítótér, olyan gazdag anyag található, hogy még ennyi idő alatt sem értünk a végre.

Ebédet a „Két sirály” vendéglőben kaptunk. Az árak nem voltak magasak, a menü finom és elég nagy adag volt. Menü árban biztosították a vegetáriánus étkezést is. Ha más AJTP csoportok is Siklósra látogatnak, javaslom az éttermet.

Délután 14:00-tól 17:00-ig a siklósi Thermal Spa-ban voltunk. A gyerekek valamennyien átöltöztek fürdőruhába, többségük élvezte a fürdést. Haza a Siklósról 17:45-kor induló menetrendszerinti busszal utaztunk. A gyerekek este 19:00-kor kaptak vacsorát a kollégiumban.

Vasárnap reggel 7:00-kor volt reggeli. Benkő Jázmin meggyógyult, Kovács Jázmin megbetegedett, így ismét 21 gyerek vett részt a programokban. Kisérő tanárok Szilárd Adél és Győri Gábor voltak. 7:15-kor indultunk a Leaser Cornerbe, ahol 8:00-tól 10:00-ig volt időpontunk. A gyerekek nagyon élvezték a játékot. A kollégiumba visszaérve kezdtük a főzést. Pincepörkölt készült az udvaron bográcsban. Disznócombból és kevés csülökből főztük, krumplit adtunk hozzá, de kenyeret is vettünk. A főzés és étkezés után beszélgettünk kb. délután 3-ig. A beszélgetésen részt vett Tillman Gábor osztályfőnök is.

 

Pécs, 2022.12.05.                               Győri Gábor

Csoportvezető