Menü Bezárás

11. csoport 2022. szeptember

AJTP bentmaradós hétvége 2022.09.17.-18.

 

A hétvén a 11. csoport minden tanulója részt vett, 24 fő. A program lebonyolítását nehezítette az esős időjárás, ami miatt az utolsó pillanatig átszervezésekre volt szükség.

Szombat reggel a 8:30-as találkozó után Dancsházy-Nagy Ágnes és Győri Gábor kíséretével gyalog indult a csoport a várostörténeti múzeumba, ahol Toldi Ildikó drámapedagógus tartott nekik 9:30 és 11:30 között foglalkozást. A múzeumpedagógiai foglakozás kifejezetten érdekes volt, a nehezebben koncentráló gyerekeket is lekötötte. Csoportkohéziót erősítő játékok után a századfordulós Pécsre utaztunk. A gyerekek korhű ruhákba bújtak, így tekintettük meg a múzeumot. Hasznos ismereteket szereztek, elsősorban a dualizmus társadalomtörténetével kapcsolatban.

A következő programelemünk az ókeresztény sírkamra volt. 12:00-13:00 között idegenvezetéssel fedeztük fel Sopianae világát. Néhány tanulónk bizonyította, hogy komoly ismeretekkel rendelkezik a témakörben.

13:00 körül visszajöttünk a kollégiumba, megebédeltünk, majd szabad program következett.

18:00-kor találkoztunk ismét, ezúttal Nagyné Horváth Orsolya volt a kisérőtanár. Az Uránia Moziba mentünk, ahol megnéztük a Nyugati nyaralás című új magyar filmvígjátékot. A film tetszett a gyerekeknek, szórakoztató volt. Hasznosnak is bizonyult, mert jól bemutatta a Kádár-rendszeren keresztül a puha diktatúrák működését.

Másnap reggel 9:30-kor Mogyorósi Tamás segítségével indultunk a TV toronyhoz. A programokon ezúttal csak 23 gyerek tudott részt venni, Pyber Boglárka megbetegedett. A helyi járatos buszról leszállva felmentünk a kilátóba. Nagy szerencsénk volt, a tiszta időben még a Badacsony is látszott.

A toronyból lejőve gyalog folytattuk az utunkat az állatkertig. Kb. másfél óra alatt a gyerekek kisebb csoportokra szakadva ismerkedtek az állatokkal. Onnan kb. háromnegyed órás sétával délután 2 körül értünk el a kollégiumig.

A gyerekektől kapott visszajelzések szerint mind jól érezték magukat. A hétvége hasznos is volt, hisz az egészséges életmódra nevelés, a történelmi és biológiai és földrajzi ismeretek bővülése mind megvalósult.

Győri Gábor csoportvezető