Menü Bezárás

12. csoport 2018. november

 

2018.11. 9-10-11.

Péntek

Uszodalátogatás. A tanulók nagy részénél a plusz testnevelés foglalkozásokon megtörtént az úszás készség felmérése. Szívesen vesznek részt a vízi sportokban, az úszás és az uszodai játékok, olyan komplex mozgáskoordinációt igényelnek, amely minden izomzat mozgására kiterjed. A már úszni tudó tanulók a mély vízben két pályát használhattak, a kezdők a tanmedencében próbálgathatták az eddig megtanult mozgásokat.

Szombat

Egész napos tanulmányi kiránduláson vett részt a csoport Budapesten. Először a Hősök terén látható szoborcsoport megtekintésével néztük végig dióhéjba népünk főbb történelmi eseményeit, a tanulók előzetes ismereteinek felszínre hozásával. A Népligetben rövid sétát tettünk, majd Aquincum ókori római emlékeit tekintettük meg. A korabeli emberek hitvilágába (Mitrász Szentély), hétköznapjaiba és az előkelő családok életébe tekinthettünk a múzeum kiállítása segítségével. Délután a Csodák Palotájába látogatott a csoport. A fizika tudományának érdekességeinek játékos bemutatása, a természettudományos ismeretek iránt való érdeklődés felkeltése. Cél: rádöbbentsük a tanulókat, hogy a mindennapi életünket mennyire behálózzák a természettudományos ismeretek.

Vasárnap

Délelőtt korcsolyáztunk, délután pedig rövid sétát tettünk a belvárosba. Különösen nagy figyelmet szenteltünk a római kori Pécs emlékeinek. Pécs és hazánk történetének régészeti leletek segítségével történő megismerése, a történelem és a régészet kapcsolatának megismertetése, a tanulók ismerjék fel, hogy népünk történetének ismerete milyen fontos az egyén identitásának megerősítéséhez. A csoport célul tűzte ki, hogy minden tanuló év végére alapszinten megtanul úszni és valamely téli sportot játszani. Első lépés a téli sportok terén a korcsolyázás. Minden tanuló valamilyen szinten, ki jobban, ki kevésbé megtanult korcsolyázni.