Menü Bezárás

12. csoport 2023. november

2023.11.17-19.

Péntek: Pénteken felkészültünk a két napos Budapesti kirándulásra. Megbeszéltük a programot és hogy, mire kell figyelni a közlekedés során.

Szombat: Szombaton az utolsó pillanatban érkeztünk a vasútállomásra és vonattal Budapestre utaztunk. A szállás elfoglalása után megnéztük a Kossuth tér nevezetességeit és az ország Parlamentjét. Az Országház a világon a második legszebb épületnek tartott Parlament. A koronát, a jogart és az országalmát is itt tekinthettük meg, bár a Pécsváradi kiránduláson láthattuk a korona pontos másolatát. Az eredeti valamivel sötétebb színű, mint a replika. Pécsi vonatkozásúak a pirogránit szobrok, melyek a Parlament egyes termeit díszítik. A látogatás után a Csillebércről induló kisvasúttal a János-hegyi megállóig utaztunk és egy rövid séta után Budapest legmagasabb pontján álló Erzsébet kilátóból csodálhattuk meg a naplementét a fővárosunk felett. Finom vacsora után a szállásunkon töltöttük az éjszakát.

Vasárnap: Délelőtt az Illúziók múzeumába látogattunk, ahol sok érdekes fény és térbeli játékkal ismerkedhettünk meg, fejtörőkkel, térbeli kirakós játékokkal, görbe szobával, tükör szobával, fény szobával, és sok-sok érdekes és mulatságos fényképet készítettünk. Délután a felújított Operaházat néztük meg. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Ybl Miklós terve alapján épült és olyan neves festőink alkotásai találhatók benne, mint Lotz Károly, Feszty Árpád, Székely Bertalan, Than Mór. Sok új élménnyel és ismerettel gazdagabban tértünk haza este.