Menü Bezárás

12. csoport 2024. február

2024.02.10-11.

Péntek: Pénteken kitakarítottuk a szobáinkat, hogy a délutáni szülői értekezlet után a szüleink lássák, hogy milyen rendezett körülmények között lakunk.

Szombat: Szombat reggel elindultunk Mohácsra a busójárásra, útközben először megálltunk Nagynyárádon és megnéztük a kék festő múzeumot, itt megismerkedhettünk a kék festés technikájával. Ezután Kölkeden a fehér gólya múzeumban álltunk meg, itt biológia ismereteinket bővíthettük, a vizes élőhelyek élővilágának megismerésével. Mohács elővárosában az eredeti állapotába helyreállított Szent András vízimalom meglátogatásával, nem csak a malom cicáival, de a búzaőrlés nehéz de érdekes munkájával is megismerkedhettünk. Mohácson már a szórakozáson, élmények gyűjtésén volt a hangsúly, sokan és szívesen fotózkodtak a busókkal, és a gazdag kézműves termékeket kínáló vásárt is végig járhattuk. A mohácsi busójárás kulturális világörökség része a sokácok tél űző hagyományaira épülő, kézi faragású maszkokat viselő helybéliek többnapos vigassága. A népi hagyományokat őrző zenei és tánc csoportok fellépésének ad teret, országon belülről érkező és határainkon túlról érkező csoportoknak. Jókedvűen és élmény gazdagan tértünk vissza a kollégiumba.

Vasárnap: Vasárnap úgy terveztük, hogy korcsolyázni megyünk délelőtt, de sajnos ezt a programunkat az enyhe idő és a szitáló eső meghiúsította. Kicsit átszerveztük a vasárnapot és délelőtt a Csontváry múzeumba mentünk, ebéd után pedig az óriáskeréken és moziba voltunk. Jutott idő délután tanulásra is.