Menü Bezárás

12. csoport 2018. szeptember

2018. 09. 28-29-30.

A csoport az Arany János Tehetséggondozó Program kezdő évfolyamát foglalja magába. Az első hétvégénk szeptember utolsó hétvégéjén volt. A csoport pénteken a Kutatók Éjszakája programjai közül választott. Az egészséges táplálkozásról, a testhőmérséklet változásáról és a táplálkozás és a rák kialakulásának összefüggéseiről hallgatott előadásokat, illetve Pécs város legmodernebb laboratóriumi berendezéseivel és az újjáélesztés technikai lehetőségeivel ismerkedett meg. A célunk az volt, hogy a gyerekek bepillantást nyerjenek az egyetemi életbe, kedvet kapjanak a továbbtanuláshoz és egy kicsit ismerkedjenek az egyetemista élettel. A kutatók éjszakája programsorozat mindig nagyon érdekes programokat vonultat fel, melyből jól lehet válogatni a tanulók életkorának megfelelően.

Szombaton egész napos kirándulást tettünk a Mecsekre. A csapat egy része kerékpárral, az ügyesebbek gyalogtúrával teljesítették a távot. A szalonnasütés és a közös kirándulás az ÖKO szemlélet jegyében zajlott. (Szelektív szemétgyűjtés a természet erőforrásainak ésszerű felhasználása, a természeti környezet védelme.)

Vasárnap Pécs belvárosával ismerkedtünk. A tanulók önálló feladatokat kaptak. Véletlenszerű csoportalakítással négy csapatot alakítottunk, ezzel is erősítve a csoportkohéziót. Olyan emberek kerültek egy csoportba, akik alig működtek eddig együtt. A város nevezetességeit önállóan kellett felfedezniük játékos feladatlapok segítségével “kalandjaikról” beszámoltak társaiknak. Ezután pedig kreatív főzésre került sor. Az osztály három részre oszlott, és az előre megadott alapanyagokból három fogásos vacsora készült. Ebben az esetben a csapattársak szabadon választhatták meg egymást.