Menü Bezárás

13. csoport 2019. február

Péntek délután sportfoglalkozásra ment a csoport a Pécsi Teke Klubba. A tanulók először találkoztak ezzel a sportággal. Segítséggel hamar elsajátították a tekézés alapjait, majd csapatokat alakítottak és versenyeztek egymással. A csapatverseny után egyéni versenyre is volt lehetőség. Jó hangulatú délutánt töltöttünk a tekepályán, bizonyos, hogy nem utoljára jártunk ott.

Szombat délelőtt látogatást tettünk a pécsi Állatkertben, ahol zoopedagógiai foglalkozáson vettek részt a tanulók. Az interaktív foglalkozás címe Szerelem az állatvilágban volt. Nagy Antal állatkerti gondozó, zoopedagógus kíséretében végig jártuk az állatkertet és sok érdekességet tudhattunk meg többek között a pávák udvarlási szokásiról, a cápák, a hiénák, a kenguruk, a páviánok, a medúzák szaporodásáról, a szurikáták életéről, illetve ismerősként üdvözölhettük Lunát, a lámát, aki többször járt már kollégiumunkban. A gyerekek hasznos ismereteket szerezhettek a foglalkozás során biológia tanulmányaikhoz. Többen kedvet kaptak ahhoz, hogy nyári munkára az Állatkertbe menjenek. A foglalkozás után kihasználva a jó időt egy órán keresztül szabadon nézelődhettek az állatkertben a diákok. Ezután gyalog indultunk vissza a kollégiumba mecseki túraútvonalon.

Ebéd után eredetileg korcsolyázni szerettünk volna, azonban a meleg miatt zárva volt a korcsolyapálya, így változtattunk a terven és a diákok egy része a kollégium udvarán sportolt (fociztak, tollasoztak, kosaraztak), a többiek pedig biciklitúrára indultak Égervölgybe.

A sportdélután után a diákok a környezetük rendbetételével foglalatoskodtak, a házirendben előírt havi nagytakarítást végezték el szobáikban.

Vasárnap délelőtt Marksz Levente érkezett hozzánk a Nemzeti Művelődési Intézetből. A délelőtt első felében továbbtanulási tanácsokkal látta el a tanulókat, megismertette velük a közösségszervezés szakot, és egy online játékkal ellenőrizte, hogy mennyi információt sikerült megjegyezniük. Nagyon élvezték a gyerekek ezt a játékot. A délelőtt második felében pedig klasszikus társasjátékokat játszott a csoport, több csapatra osztva. Levente minden alkalommal, amikor ellátogat hozzánk, új és rendkívül izgalmas társasjátékokat hoz. Most se volt ez másképp, a tanulóknak szükségük volt az együttműködésre, a kreativitásukra, logikára egy-egy feladat megoldásánál. Jó hangulatú, vidám délelőtt volt.

A délután is a vidámság és a szórakozás jegyében telt. A csoport az Uránia moziban megtekintette Dobó Kata filmjét, a Kölcsönlakást. A film mindenkinek nagyon tetszett, sokat nevettek, s így jó hangulatban zártuk a februári kollégiumi hétvégét.