Menü Bezárás

13. csoport 2019. március

2019.04.12.

A péntek délután a művészeti nevelés jegyében telt el. Kortárs képzőművészek alkotásait tekinthettük meg a Nick Udvarban illetve a Zsolnay Negyedben.

Az első kiállításon a Nick Udvarban a budakalászi alkotókör hat fiatal művészének kisplasztikáit és festményeit tekintettük meg. A kisplasztikai alkotások mondanivalójának a középpontjában a mozgás illetve a világ változása állt. A festményeknél főként a portréfestészet dominált kicsit újra gondolva, de helyet kapott a modernizált gobelinművészet is.

A második kiállításon két fiatal képzőművész poszterkiállítását tekinthettük meg a Zsolnay Negyed Kemence Galériájában Post Punk Posters címmel. Korolovszky Anna és Gál Krisztián a Plakát Társaság tagjai és munkáikban merészen ötvözik a hagyományos plakát technikákat a street art szín-és forma világával.

A gyerekeknek mindkét kiállítás nagyon tetszett. Bár fenntartásokkal indultak el, a fiatal alkotóművészek munkái pozitív visszhangra találtak náluk, szívesen fotózkodtak az alkotásokkal. A színes, vibráló poszterek vagy a meghökkentő kisplasztikák és portrék segítségével közelebb kerültek a diákok  a modern művészethez.

2019.04.13.

A szombati napon kirándulást terveztünk a gemenci erdőbe, azonban a szakadó eső és a nagy sár miatt el kellett halasztanunk a kirándulást egy későbbi időpontra. Ehelyett moziba mentünk a gyerekekkel és az Így neveld a sárkányod 3. című rajzfilmet néztük meg. A filmben fontos szerepet kapott a párválasztás,a szerelem és a családalapítás kérdése is, így nagyon élvezték a filmet.

Délután az előttünk álló római tanulmányútra készültünk fel. A gyerekek két fős csoportokban készítettek prezentációt a látnivalókról, amiket a könyvtárban be is mutattak egymásnak. Az utazás minden részletét átbeszéltük, a programon át a fontos tudnivalókig bezárólag. A prezentációk elkészítésével célom volt az is, hogy a helyszínen már legyenek előzetes ismereteik arról, amit ott látunk és ezeket az ismereteket könnyedén fel tudják majd idézni. Úgy érzem, megfelelően felkészítve vágunk neki az útnak.

2019.04.14.

Vasárnap családi napot tartottunk a kollégiumba, ahova meghívtuk a szülőket és az osztályfőnököt is. Szép számban érkeztek a szülők és az osztályfőnök is eljött. Marcsó Zoltán kollégám és a szülők segítségével bográcsgulyást készítettünk, amelyet, ebédre el is fogyasztottunk. A délelőtt folyamán a szülők és a gyerekek csapatépítő játékokat játszottak a kollégium aulájában, volt lehetőség, biliárdozni, csocsózni, zongorázni, délután pedig kipróbálhatták az íjászkodást is. A délután folyamán a tanulóknak lehetőségük volt környezetük rendbetételére is. Nagyon jó hangulatban telt a vasárnap, úgy látom, mind a szülők, mind a gyerekek igénylik ezeket a közös programokat, így elmondható, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.