Menü Bezárás

13. csoport 2019. szeptember

  1. szeptember 20- 22.

 

Pénteken a csoport 20 fővel, a csoportvezető és Balázsovics Mónika kolléganő kíséretében elsétált a Zsolnay Negyedbe megtekinteni a Munkácsy- kiállítást. A tárlat megtekintése előtt Kismarci Bernadett tartott egy rövid bevezetőt Munkácsy Mihály életével, munkásságával kapcsolatban. A kiállítás megtekintése után mindenkinek el kellett mondania, melyik kép tetszett neki a legjobban, vagy melyiket találta érdekesnek és miért.

Szombaton reggel korán kelt a társaság, mert a 6.25-ös járattal utaztunk Óbányára, hogy túrázzunk egy jót. Mogyorósi Tamás kolléga vezette a csoportot, túra közben érdekes információkat szolgáltatva a fiataloknak Óbányáról, Kisújbányáról, Cigányhegyről és különböző természeti jelenségekről. Pihenni, étkezni a Cigányhegyi kilátónál és később egy réten álltunk meg, hiszen a fiatalok nagyon jó ritmusban teljesítették a távot. A gyerekek élvezték a kellemes őszi napsütésben a túrát, megcsodálták a növényeket, különböző gombafajokat. Bár voltak kisebb kaptatók, patakon történő átkelések, mindenki épségben megérkezett Zobákpusztára, ahonnan kora délután indult vissza buszjáratunk Pécsre. Ezután a kollégiumban elfogyasztották az ebédet, majd pihentek.

Vasárnap a pécsi Mecsextrém Parkba mentünk. A csoport egy része vállalkozó szellemű volt, és felment a különböző fokozatú kötélpályára, az alpesi kötélpályát és a tiroli csúszópályát egyaránt használták. Mindenki ügyesen végigmászta és sikeresen teljesítette a vállalt útvonalat. A csoport másik része eközben a főépület melletti lehetőségeket próbálta ki, úgymint rodeó bika, X jump és különböző játszótéri játékok. A program végén az egész csoport erdei bobozott, a hangulat a tetőfokára hágott. Nagyon jól érezték magukat a csoport tagjai, szívesen mennének el újra a Mecsextrém Parkba.