Menü Bezárás

13. csoport 2020. február

  1. február 21- 22- 23.

Február 21- én, pénteken a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan a csoport tagjai Kolb- Mesterfalvi Ilona kolléganő segítségével a kerámiaműhelyben agyagmaszkokat készítettek. Nem volt különösebb megkötés, lehetett másolni interneten fellelhető példák alapján, azonban örömmel vettük a saját, eredeti ötleteket. Az agyag maszkká formálása után különböző színű festékekkel díszítették ki munkáikat, melyek a kiégetés után a következő héten a kollégiumi farsang maszkversenyén szerepeltek – sikerrel.

Február 22- én, szombaton Szigetvárra utaztunk el, ahol a város egy- két lényegesebb pontján kisebb előadást tartott nekünk Fodor Bence diákunk, aki a közeli Csertőn lakik, és Szigetvárra járt általános iskolába. Kísérőm Tóth Attila kolléga volt. A várat meglátogatva kiváló előadást kaptunk az ott dolgozó szakembertől, aki több mint egy órában taglalta a vár történetét, a különböző érdekességeket teremről teremre járva, bevonva a diákokat az izgalmas és érzékletes időutazásba. Ezután harcászati bemutatón is részt vehettünk, melyet méginkább élveztek a diákok. Vállalkozóbb kedvűek ki is próbálhatták a különböző fegyvereket. Majd átsétáltunk a szigetvári fürdőbe, ahol nagyon jól érezték magukat a gyerekek.

Február 23- án, vasárnap a túrázásé volt a főszerep. Mogyorósi Tamás kolléga vezette a csoportot a 9 km- es szakaszon, Hosszúheténytől a Zengőn és Viki pihenőn át egészen Pécsváradig, ahonnan busszal indultunk vissza Pécsre. A kezdeti fanyalgás után azért képesek voltak diákjaink ráérezni a túrázás szépségeire, örömére, hasznára, hiszen túravezetőnk számos hasznos, érdekes információval, történettel látta el a gyerekeket, akik a végén így nemcsak a fizikai teljesítményt tudhatták büszkén magukénak, hanem sok, a későbbiekben is használható tudással lettek gazdagabbak.