Menü Bezárás

13. csoport 2021. november

2021. november 6- án a közeli Szászvárra kirándultunk. A távolsági buszról leszállva rögtön átgyalogoltunk a Bányász térre. A bányászati és helytörténeti kiállítást Szokoly Károly vezetésével tekinthettük meg. Számos érdekes és hasznos információt kaptunk Szászvárral és annak bányászatával kapcsolatban, melyet a gyerekek kíváncsian hallgattak végig. A tárlatvezetés végén kollégiumunk a helyi szobrászművészről, Kiss Györgyről kapott ajándékba egy monográfiát, melynek egyik szerzője Szokoly Károly.

Megköszönve a kiváló előadást, folytattuk utunkat a tájházba. A hangulatos gangos parasztház bejáratánál egy volt AJ- s diákunk édesanyja, Fábiánné Vasvári Adrienn tartott kiselőadást a gyerekeknek, majd megtekintettük mindhárom belső helyiséget, a magyar és a német szobát, a konyhát, ezután pedig az istállót és a fészert is.

A gyönyörűen felújított várkastélyba átsétálva szintén kiváló idegenvezetést kaptunk Adrienntől. A diákbarát kiállítóterek, kézbe vehető replikák, felölthető korhű öltözékek, tintába mártható madártollak mind-mind a történelem, egy letűnt kor mélyebb megismerését, könnyebb megértését szolgálták. Csakúgy, mint két évvel ezelőtt korábbi AJ- s csoportommal, most is sikeres programot zártunk Szászváron.

Feltétlenül meg kell még említeni a Várkert Sörözőben elfogyasztott kiváló minőségű és mennyiségű cigánypecsenyét, melyet az éhes diákok jóízűen elfogyasztottak az élménydús nap végén.

Másnap, november 7- én reggel a Laser Cornerbe mentünk. A gyerekek már nagyon várták ezt a különleges programot, mely kiváló feszültséglevezető is egyben. Pécs belvárosában, 1000 nm- en elterülő katakombában harcolhatott egymással a piros és a zöld csapat. A gyerekek igencsak beleélték magukat a játékba, a legjobb lövőket inspirálta a jobbnál jobb eredmények elérése, bár a sportszerű játékot egyeseknek még tanulniuk kell. Szünetekkel ugyan, de bő két óra lézerharc után kellemesen elfáradva ballagtunk vissza a kollégiumba.

A finom ebéd elfogyasztása után a közösségi teremben megtekintettük a FOMO című magyar filmet, melyet közös beszélgetés zárt.

Tartalmas, tanulságos, információgazdag és élménydús novemberi hétvégét zártunk.