Menü Bezárás

13. csoport 2022. december

December 3- án kora reggel a 9. csoporttal együtt elindultunk Horvátországba.

Nagy volt az izgalom, hiszen csoportunknak először volt lehetősége külföldre utazni. Vannak diákjaim, akiknek eddig nem volt lehetősége Magyarország határát átlépni, így számukra még inkább nagy élményt jelentett ez a különleges nap.

Először a Trakostyánban található várkastélyt tekintettük meg, mely a 13. században épült erődként, majd a 19. században akkori tulajdonosa, Draskovich György várkastéllyá alakíttatta. Gyönyörű zöldben, mesebeli környezetben fekszik ez a különleges építmény.

Ezután a fővárosba, Zágrábba utaztunk, ahol bő két órás sétánk alkalmával csodáltuk meg az adventi időszakra feldíszített várost. A programgazda idegenvezetésének köszönhetően nagyon sok értékes információval gazdagodtunk a csodálatos horvát helyszíneken. A gyerekeknek nagyon tetszett a karácsonyi díszbe öltöztetett jégkori pálya, a gyönyörű, karácsonyi vásározókkal teli park, a zenepavilon, a Jellasics tér, a Szent Márk templom, a katedrális, a csodálatos hangulatú óváros utcái, díszei, forgataga a piaccal, vásározókkal. A szemerkélő eső ellenére élveztük a főváros nyüzsgését, hangulatát, majd kisebb szabadidő és létszámellenőrzés után visszaszálltunk a buszba. A határátlépés után Barcson fogyasztottuk el vacsoránkat, majd az esti órákban érkeztünk meg Pécsre, élményekkel gazdagodva és kellemesen elfáradva.

Másnap, december 4- én a koripályán azok is megtanultak valamennyire csúszni, akik előzőleg sosem léptek jégre. A csoport nagyon élvezte a programot, érzékelhető volt, hogy egytől egyig felszabadultak a gyerekek, felesleges energiákat levezették, és kérték, menjünk még jégkorizni. Pár diák ugyan kisebb sérülést szenvedett, de komoly baja egyiküknek sem lett szerencsére. A korizás után a kollégiumban elfogyasztották az ebédet, majd kisebb pihenőt, tisztálkodást beiktatva az Uránia moziban megtekintettünk egy animációs filmet. Tartalmas, élményekkel teli, jó hangulatú hétvégét sikerült zárni 2022 utolsó bennmaradósán.

                                                                                                          Hajdú Anett