Menü Bezárás

13. csoport 2022. június

Arany János Művészeti Fesztivál és Mecsextrém Park

 

Június 10- én, pénteken kezdetét vette a 20. Arany János Művészeti Fesztivál. Diákjaim feladata már napokkal előbb elkezdődött, az ország különböző pontjáról érkezett csoportokat kellett fogadni, kísérni, koordinálni. Büszke vagyok rájuk, jól teljesítették feladatukat, számos pozitív visszajelzést kaptunk.

Pénteken 14 órakor volt a fesztivál megnyitója a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium udvarán lévő hatalmas sátorban, ahol a körülbelül 500 fős tömeg felsorakozott városonként (a teljesség igénye nélkül: Nyíregyháza, Szeged, Kisvárda, Kaposvár, Eger…), majd egy rövidebb belvárosi séta következett közös fotózkodással a székesegyház lépcsőjénél, lakat elhelyezésével a lakatfalnál.

Ezután kezdetét vette a sok-sok színes program, megmérettetés tánc, prózamondás, film és egyéb kategóriákban a beérkezett csoportok részéről. Diákjaim néptáncoltak igen ügyesen, felkészítő tanáruk Balogh János. Egyéniben Sárközi Bianka indult modern tánccal, Samu Valentina hastánccal. Előbbi bronz, utóbbi arany minősítést szerzett, a közönség hatalmas tapssal értékelte a különleges, professzionálisan előadott produkciót, mely mögött sokévnyi kitartó munka áll. Este képzőművészeti kiállítás megnyitón vettünk részt, melyen Borbély Viktória különböző munkái is megtekinthetőek voltak agyagból, papírból, textilből. Felkészítő tanára Kolb-Mesterfalvi Ilona. Este teaház, majd fergeteges retro disco vette kezdetét a fesztiválsátorban, ahol Rencsevics Milán megmutathatta tehetségét, jobbnál jobb zenéket keverve a bulizó fiataloknak.

Másnap, szombaton a diákok színjátszás, hangszeres zene és versmondás kategóriában jeleskedhettek. A színjátszós diákjaim közül nyolcan – Flórián Eliza, Gombóc Panna, Ignácz Vivien, Palkó Amanda, Szabó Heni, Venicz Viktória, Sugár Benjámin, Orsós Tibor – adták elő A vákuum, a fotonok meg én című zseniális darabot, elhozva ezzel az ezüst minősítést. Felkészítő tanáruk Komlóczi Zoltán.

Este eredményhirdetéssel és záró gálával ért véget ez a sűrű, tartalmas, értékes két nap, a 20. Arany János Művészeti Fesztivál.

Másnap levezetésképpen a Mecsextrém Parkba látogattunk el, ahol a bátrabbak végigmentek a különböző kötélpályákon, majd a bobon többszörösen csúszva élvezték a száguldást. Egyéb kisebb játékok kipróbálása után visszatértünk a kollégiumba, ahol a finom, meleg ebéd után már csak a pihenésé volt a főszerep a fárasztó, de kellemes napok után.