Menü Bezárás

13. csoport 2022. május

Május 7. Püspökszentlászló

Május 8. Laser corner és mozi az Urániában

Május 7- én, szombaton reggel 9- kor indultunk távolsági busszal Hosszúheténybe. A csoport külön busszal utazhatott a gyerekek nagy örömére, mert sok utas torlódott össze a buszállomáson. A busz hátuljában, normál hangerővel hallgathatták kedvenc zenéiket, együtt énekelték kedvenc dalaikat.

Hosszúhetény központjában leszállva megkezdtük túránkat Püspökszentlászlóra, hogy megtekinthessük a Mecsek különlegességét, a bánáti bazsarózsát. A nagyon kellemes tavaszi időben igen élvezetes volt a zöldben gyalogolni. Mogyorósi Tamás számos tudnivalót és érdekességet osztott meg a gyerekekkel útközben, akik érdeklődéssel hallgatták mindig nagyon felkészült kollégám előadását. A kastély mellett elhaladva, a kissé meredek szakaszon a túrához, mozgáshoz nemigen szokott diákok is szépen vették az akadályokat. Jutalmunk az út szélén, a hegyoldalon balra-jobbra látható, különleges, őshonos bazsarózsa volt, mely éppen teljes pompájában díszelgett. A természetvédelmi szabályokat előzetesen tisztáztuk a gyerekekkel, akik számos fotót készítettek a védett növényről. Megtéve a túrakört, visszaérkeztünk a kastélyhoz, ahol idegenvezetőnkre várakozva az arborétum területén tettünk sétát, megcsodálva a szebbnél szebb növényeket, virágokat, hallgatva az itt élő rovarok, madarak, békák hangjait. A gyerekek nagyon élvezték a természet szépségét, számos fotót készítettek magukról, egymásról. Ezután vette kezdetét az idegenvezetés a kastélyban. Mivel dél elmúlt már, és egyre melegebb lett, igencsak élveztük a kastély jótékony hűvösét a benn töltött bő fél órában. A kastély történetéről számos érdekességet hallhattunk, végigjárhattuk ezt a különleges, felújított, sokat látott épületet. A gyönyörű kilátással rendelkező teraszon csoportképet is készítettünk. Sajnos a folyamatosan beérkező csoportok torlódása miatt a templomot már nem tekinthettük meg, csak a bejáratnál. Ezután megkezdtük sétánkat vissza Hosszúheténybe, hogy távolsági busszal hazautazzunk Pécsre. A diákok kellemesen elfáradva zárták a napot.

Május 8- án, vasárnap reggel lézerezni mentünk, mely programot a gyerekek nagyon várták már. Kiváló agresszió- és feszültséglevezető program ez, különösen így tanév végén, hiszen van mit kitombolni a diákoknak, de még nekünk, felnőtteknek is hasznunkra válik ez a két órás játék. Jól kiizzadva, kifáradva visszagyalogoltunk a kollégiumba, ahol finom meleg ebéd várt bennünket, majd egy kis pihenés után lesétáltunk az Uránia moziba, ahol megtekinthettük a Doktor Strange az őrület multiverzumában című filmet, melyben különleges látványvilág, történet tárult elénk tömény két órában. A harcokkal teli nap után a gyerekek visszatértek a kollégiumba, ahol a pihenő után elkezdtek készülni a következő héten rájuk váró feladatokra.

Tartalmas, mozgalmas, emlékezetes két napot zártunk.