Menü Bezárás

9. csoport 2019. április

Csoportom elérkezett az utolsó kollégiumi hétvégéjéhez, mellyel lezáródik egy 5éven át tartó néha megerőltető, de többször sikereket, örömet hozó szakasz kollégistáink életében

Diákjaim nem akartak szakítani azzal a hagyománnyal, amelyet a csoport vezetett be a kezdő év végén, hogy megköszönje a velük foglalkozó tanárok és kollégiumi nevelők munkáját. Az általuk összeállított kis műsorban, bemutatják a tanév közben elérte eredményeiket, versenyszerepléseiket, díjaikat.

Versekkel, dalokkal készülnek, de nem csak magyarul, hanem olaszul, németül, vagy angolul is hangoznak el versek, novellarészletek.

Külön öröm számomra, hogy ezeket a műsorokat önállóan szervezik, maguktól állítják össze a programot és a csoport minden tagja részt vesz az előadásban. A közösségfejlesztésben, csoportkohézió erősítésében és az önbizalom fejlesztésében nagy szerepet játszottak ezek az év végi köszöntők, de azt mondhatom, hogy a kollégák részére is pozitív élményként hatott a diákok hálája munkájukkal kapcsolatban.

Az utolsó köszöntésre is készültek igyekeztek volna mindenkinek megköszönni mindazt ,amit értük tettek az elmúlt években, Sajnos az időpont nem volt szerencsés, sok kolléga nem tudott eljönni a rendezvényre, de azt hiszem, akik ott voltak, azoknak maradandó élményt adott idén is a csoport.

A nap zárásaként  Laser Corner-játékra mentünk.

Csapatalakítások után pillanatok alatt elsajátították a szabályokat és megkezdődhetett a küzdelem a pécsi pincerendszer egy részének labirintusában. Kellemesen lefáradva jó hangulatban fejeztük be a napot

Szombaton  a társaság kibuszozott Orfűre, a Tekeresi vendégházban várt már minket  a szállásadónk. Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, hűvös-szeles szemerkélő esős idő volt, így a szobákat be kellett fűtenünk. A fiúk tehát favágással kezdték a napot. A hétvégén önellátásra rendezkedtünk be, ezért a lányoknak pedig a főzést kellett elkezdeniük, hogy ebédre elkészüljünk. A favágás annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk megkíséreljük a bográcsozást is, meggyorsítva a főzésidőt. Szerencsénkre az eső nem eredt el, így időben asztalhoz ülhettünk.

Ebéd után csapatokat alkotva sorversenyeztünk,és a szél ellenére jó hangulatú ping-pong meccseket játszottunk.

A bátrabbak túrát tettek az Orfűi tó körül.

A vacsora idő közeledtével ismét közösen főztünk. Este az elmúlt 5 év fényképeivel, videóival és az egymásnak írt szövegekkel búcsúztunk el az AJTP kollégiumi hétvégéitől.

Vasárnap reggel napsütésre ébredtünk, a reggeli készítés után kimentünk a csoport másik felével is tó-sétára. Visszaérkezés után , nekiálltunk az ebédfőzésnek, közben társasjáték és lábtengó verseny zajlott.

Ebéd után, kitakarítottuk a házat, rendet raktunk magunk után és élményekkel telve hagytuk el utolsó hétvégénk helyszínét.

Úgy érzem a sok közös élmény az együttműködés, az egymásra figyelés szép és bensőséges lezárása volt az elmúlt öt év folyamatának.