Menü Bezárás

9. csoport 2020. február

2020.02.22

A program az AJTP kezdő évfolyamának kollégiumi hétvégéjeként került megszervezésre az idei tanévben.

A program pedagógiai célja a megkezdett történelmi ismereteket támogató információk mélyítése, rekreáció, környezeti nevelés, az önismeretet ,az egymás megismerését, az egymás segítését és a közös élmények szerzését fókuszban tartva a csoportkohézió fejlesztése.

Pénteken  az együttműködés, a rekreáció és szociális kompetenciák  fejlesztése céljából sportfoglalkozást szerveztünk testnevelés szakos kolléga segítségével a csoportnak. A játékos ügyességi feladatok, sorversenyek jó hangulatot izgalmas versengést teremtettek.

Szombaton Mohácsra utaztunk. A történelmi ismeretek bővítése- mélyítése céljából meglátogattuk a sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyet. Idegenvezető kalauzolt végig minket a látogatóközpont állomásain, bemutatva a kialakított emlékhely alkotásait, szobrait, jelképeit. A diákok önállóan tekintették meg az ásatások, feltárások fotóiból készített kiállítást és fényképet kellett készíteniük az őket érdeklő témáról.

Eztán a kölkedi Fehér Gólya Múzeumot látogattuk meg ,ahol nagyon tartalmas és interaktív tárlatvezetésben ismerhettük meg e jellegzetes madarunk  élőhelyeit, szokásait, vonulási útvonalait.

A kirándulásunk egyik fő célja a mohácsi busójáráson való részvétel volt. A városban illetve a környéken élő diákok felkészültek a manapság világörökség részét képező népszokás eredetéből, mondáiból a történelmi és nemzetiségi vonatkozásaiból, melyet a forgatagba való bekerülés előtt megosztottak diáktársaikkal.

Vasárnap  a délelőtt folyamán megtekintettük a Pécsi Püski Palotát, ahol szintén idegenvezető kalauzolt végig minket a termeken, mutatta be a palota kincseit és rejtelmeit.

Ebéd után  az elmúlt napok eseményeiből, az elhangzott adatokról- érdekességekből összeállított kérdésekre válaszoltak a diákok így adva számot a megjegyzett információkról. Bemutatták az általuk készített képeket és elmondták miért volt számukra fontos megörökíteni azt.

A nap zárásaként kitakarították, rendbe rakták szobáikat. Pihenhettek, készültek az iskolai napokra.

Pécs, 2020. 02.24.                                                               Dancsházy- Nagy Ágnes

                                                                                                     csoportvezető