Menü Bezárás

9. csoport 2022. december

2022. december. 3.-4.

A program a csoport utolsó naptári évi kollégiumi hétvégéjeként került megrendezésre.

Az utazás pedagógiai célja a történelmi- földrajzi ismeretek mélyítése, a környező országok kultúrájának megismerése, a csoportkohézió erősítése, az együttműködés, társas kompetenciák fejlesztése.

Szombaton a kora reggeli órákban indultunk a kollégium elől a 13-as csoporttal együtt.

Első úticélunk a horvátországi Trakostyán vára volt. A középkori alapokra emelt neogótikus stílusú várkastély hangulatos termeivel, lakótereivel, fegyvergyűjteményével betekintést nyújtott a korábbi tulajdonosainak, többek között a magyar szálakkal is rendelkező Draskovich család életébe.

A várlátogatás után Horvátország fővárosába és legnagyobb városába, Zágráb felé vettük utunkat. Programgazdánk idegenvezetésével megtekintettük az Alsóváros és a Felsőváros nevezetes épületeit, szobrait. Az adventi vásárokat szinte minden utcában, téren megtalálhattuk. A szemerkélő eső ellenére mosolygós, jókedvű emberek, hangulatos- vendégekkel teli éttermek mutatták a jellegzetes mediterrán életérzést.

Rövid szabadprogram után a délutáni órákban indultunk visszafelé.

Barcson a határátlépés után vacsoráztunk és az esti órákban értünk vissza a kollégium elé.

Vasárnap a csoport készülődött, díszítgetett a kollégium közösségi termében, majd az osztályfőnök megérkezése után átbeszéltük a hétvége programjait. A csoport-osztály ugyanis a pénteki napon iskolai szervezésben Budapesten járt az Álmok álmodói – Világraszóló magyarok kiállításon. A péntek- szombati élmények felidézése után a diákok egymást köszöntötték kedves üzeneteikkel, ajándékaikkal csoport-mikulás ünneplésének alkalmából. Közös teázással, sütizéssel zártuk a programokat és a hétvégét.

Úgy gondolom ez a kollégiumi hétvégénk is teljes és tartalmas, élményekkel gazdag programokkal a diákok számára is emlékezetessé válik.

 

Pécs, 2022.12.06.                                                                   Dancsházy-Nagy Ágnes  csoportvezető