Menü Bezárás

9. csoport 2022. március

Kollégiumi hétvége / 9.csoport                                       2022.03.26.-27.

A program a csoport első tavaszi hétvégéjeként került megrendezésre.

Az utazás pedagógiai célja a történelmi ismeretek mélyítése, bővítése, a csoportkohézió erősítése, az együttműködés, társas kompetenciák fejlesztése, rekreáció, csapatjáték.

Szombat reggel helyközi járattal indultunk Pécsről Szászvárra.

Érkezésünk után a várban fogadott minket az idegenvezetőnk. Nagyon tartalmas-interaktív és történelmi ismereteket bővítő 1,5 órát töltöttünk a várban. A középkori emberek életét, ruházatát is megismerhettük, lehetőség volt felpróbálni korhű öltözeteket, kipróbálni a lúdtollal való írást.

A várbeli kalandozásaink után  még mindig az idegenvezetőnk kíséretében sétáltunk el a tájházig, ahol egy helyi család által felajánlott autentikus otthonba tekinthettünk be, megismerkedhettünk a szász, német és magyar népszokásokat ötvöző helyi családok életével.

A tájház megtekintése után kisebb túrával értünk ael a Bányász emlékműig, majd visszafelé a szászvári strandfürdő mögötti területen a volt bánya kisvasút nyomvonalán kialakított Rizni parkon mentünk végig, az erdei futó és tornapályán, erdei tanösvényen. A faragott kis szobrok, illetve információs táblák ismertették a Mecsekben fellelhető növény és állatvilágot. A délután folyamán érkeztünk vissza a kollégiumba.

Vasárnap az óraátállítás miatt kissé bágyadtan indultunk reggel a városon át a Tímár utcában található Laser-cornerbe. A szabályok ismertetése után a diákok csapatokat alkotva vetették bele magukat a Pécs városa alatti pincerendszer egy részéből kialakított játékteret.

A játék befejezése után a játékosok névre szóló lőlapot kapnak, amelyen feltüntetik az egyenként elért eredményeiket is. A versengő helyzet, az élménydús játék , a látványvilág és a zene felpörgette a csoportot. Jó hangulatban tértünk vissza a kollégiumba.

Ebéd után a szokásos tudáspróba- totó kérdéseire válaszolva adtak számot a diákok arról, hogy mire emlékeznek az előző nap információiból ezzel is  hasznosítva, mélyítve a megszerzett ismereteteket.

Pécs, 2022.03.28.                                                                   Dancsházy-Nagy Ágnes

csoportvezető