Menü Bezárás

Advent – Zsolnay-negyed – Marica grófnő – jégkorcsolya – Caritas

A 13. csoport decemberi programhétvégéje

2017. december 8-án, pénteken került sor a bent alvós hétvégére. Miután visszaértünk az iskolából, pihenhettünk egy órát, aztán a tanár úrral közösen főztünk spagettit. Nagyon finomra sikerült, sok is lett így mindenki teli hassal ment a dolgára. Este fél kilencig volt kimenőnk, utána pedig 10-ig még kint lehettünk a folyosón. Volt, aki kiment az Adventi vásárba, volt aki segített szobákat ellenőrizni.

Másnap reggel nekiálltunk kézműveskedni. Lehetett karácsonyi telefontartót készíteni, mécses tartót és agyagozni is lehetett. Nagyon kreatív és szép munkák születtek. Ez után kaptunk szabadidőt. A szabadfoglalkozás után elindultunk a híres, nevezetes Zsolnay-negyedbe ahol megnéztük az egyik legszebb és legértékesebb gyűjteményt, a Gyugyi gyűjteményt. Ott kaptunk tárlatvezetést, ami felettébb érdekes volt. Megtanultunk egy kis darabot Pécs egy igen fontos korszakából. Visszaértünk a koliba, ettünk, beszélgettünk, nagyon jó hangulat volt. Este elindultunk a Nemzeti Színházba. Itt a Marica grófnőt néztük meg. Hosszú volt, de annál inkább szórakoztatóbb és élménydús. Nagyon tetszett mindenkinek. A kb. 2 és fél órás előadás után mindenki fáradtan ment vissza a kollégiumba. Gyorsan el is aludtunk.

Vasárnap szinte egész délelőtt a koripályán voltunk. Valószínűleg mindenki ezt élvezte a legjobban. Mindenki éhesen jött vissza és nagy reményünkre a kollégium menzája kitett magáért, nagyon finom ebédet kaptunk. Ebéd után legtöbben neki álltak a következő hétre tanulni. Szürkületkor elindultunk a Széchenyi térre, segédkezi a Caritasnak egy flashmobban. Kiraktuk gyertyákból a logót, teát és sült tököt osztottunk a karácsonyi forgatagban. A programok itt még nem értek véget, ugyanis hétfő este a Széchenyi téren egyik osztálytársunk, Hegedüs Barbara átvethette az igazán megtisztelő és dicséretre méltó Rotary-díjat. Az osztályunk nagyon-nagyon büszke volt rá. Ezzel be is fejeződött a mi kis családias hétvégénk és újult erővel indultunk neki a hétnek.