Menü Bezárás

Body kiállítás – Szív hídjai – jégkorcsolya

A márciusi AJTP hétvége programja

 

Március 2-án (pénteken) visszaértünk az iskolából és a nevelők programokkal vártak minket. Mivel szombaton (3-án) Budapestre mentünk a világhírű Body kiállításra, feladatokat kaptunk, hogy különböző szervrendszerekről készítsünk egy rövid Power Pointos beszámolót. Mivel két csoportra lettünk osztva ezért az egyik csoportnak önismereti órája volt a másik pedig a megadott feladatát csinálta. A végén mindenki elő adta a kiselőadást így már okosabban indultunk neki a kiállításnak.

Péntek estére, szombat hajnalra az OMSZ vörös riasztást adott ki Baranya megyére az ónos eső miatt. Sokan kérdeztük a csoportvezetőnket hogy most mi lesz, megyünk-e Budapestre, de mivel az utak jók voltak szerencsére szombaton, reggel 8 órakor elindultunk Budapestre. Mikor felértünk az irányt rögtön a kiállítás felé vettük. Az épület előtt kellett várnunk pár percet, mert telt ház volt, de egész gyorsan bejutottunk. Mikor bementünk figyelmeztettek minket, hogy aki nem bírja a látványt nyugodtan kérjen vizet vagy esetleg szóljon hogy ki szeretne menni. Elkezdődött, a látványt szerencsésen mindenki jól bírta. Nagyon különös, érdekes volt, ahogy meg tudták nekünk mutatni, hogy is nézünk ki belülről, az érrendszer, az izomok, a bél és kiválasztó szervrendszerünk, a szaporító szervrendszer stb. Számomra (és szerintem a többiek helyett is mondhatom) a legmegrázóbb volt a várandóság része a kiállításnak. A végén beszélgettünk és mindenkinek nagyon tetszett.

Amikor kijöttünk elindultunk a Belvárosi Színház felé. Ott is volt még egy kis időnk, volt aki büfébe ment, de legtöbben a lépcsőn ülve beszélgettek. A színdarab a Szív hídjai volt. Nagyon drámai, de egyben humoros előadás volt. Voltak akik elbóbiskoltak, mert már fáradtak voltak, de legtöbben végig néztük és nagyon tetszett.

Az előadás után elindultunk vacsorázni. Az étterem a Keleti Pályaudvar mellett található. Nagyon hangulatos, kedves hely. Az étel, amit kaptunk (rántott hús (mindenki kedvence)+köret+süti)) mindenkinek nagyon ízlett és a többség jól is lakott. Ez után visszaindultunk a kollégiumban. Fél  10-re már vissza is értünk, fáradtan, de boldogan.

Vasárnap reggel elindultunk a kori pályára. Mindenki nagyon jól érezte magát, sokan estek, kicsit, nagyot, de sérülés nem történt. Kori után visszajöttünk a kollégiumba, ebédeltünk, pihentünk egy órát aztán elindultunk az Uránia moziba. Ott az Ősember: Kicsi az ős, de hőst néztük. Mese volt, de tanulságos. Úgy gondolom mindenki élvezte. Ezek után már csak tanultunk egy órát és mindenki pihent már, az iskola pedig folytatódott.