Menü Bezárás

10. csoport 2018. október

2018. 10. 13. 14.

Az októberi hétvégi programokat szombaton és vasárnap tartottuk, mivel munkanap áthelyezés volt.

A szombati órák után a csoport felkereste a PTE Jogi karán középkori stílusban berendezett előadótermet. Megtudtuk, hogy a hallgatók az akkori időkben is sok időt töltöttek az iskolapadokban. A helységet ma is használják, de mérete miatt csak szemináriumok megtartására alkalmas.

A délután következő programja a Pécsi Galériában megrendezett Csúcsformában című kiállítás megtekintése volt. Itt láthattunk újszerű tervezésű ruhákat, különböző használati és dekorációs tárgyakat. Szembesültünk azzal, hogy a design az élet minden területét áthatja és bár az új ötletek mindig megdöbbenést okoznak első látásra, ugyanakkor új színt hoznak az életünkbe.

Vasárnap reggel Szászvárra utaztunk. Utunk első állomása a Várkastély volt. A szépen felújított és korszerűen berendezett termekben láttunk korabeli berendezési tárgyakat.

A falakon elhelyezett összefoglaló szövegek alatt találtunk feladványokat. Ezek nagyon változatosak voltak, pl. labirintus, vagy kérdések – válaszok, összehasonlító képek szerepeltek köztük. Az idegenvezető és a feladatok sok új és érdekes ténnyel bővítették ismereteinket.

A tanulóknak különösen tetszett az interaktív látogatás, nagyon élvezték, hogy magukra ölthették a kiállított ruhákat.

A Várkastély látogatás után közösen elfogyasztottunk egy finom ebédet a helyi Várkert Pizzériában.

Ebéd után megnéztük a Tájházat. Itt egy 19. századi stílusban berendezett parasztház német és magyar szobáit és a konyhát néztük meg. Az udvaron és a pajtában pedig megtekinthettük a korabeli, a mezőgazdaságban használatos eszközöket.

A Tájház közelében található még egy Bányász emlékmű, amit látogatásunk végén szintén felkerestünk. Vezetőnk sok érdekességet mesélt a bányászatról, hallottunk a bányászok nehéz munkájáról és megnézhettünk egy igazi vagont, amiben a szenet felhozták a felszínre.

Sok új élménnyel gazdagodva tértünk vissza Pécsre.