Menü Bezárás

Digitális témahét a Kodályban

Kollégiumunk is részt vesz a Digitális Témahét nevű programsorozatban. Két programon tudtok részt venni:

  • 2019. április 8. 18:00 – ECDL vizsgaismertető (Marcsó Zoltán)
  • 2019. április 9. 18:00 – Lego-robot – a modern robotika alapja (Maczkó Xavér)

Digitális Témahét

A Digitális Témahét térhódítása az elmúlt években

A Digitális Témahét sikerei számokban is mérhetőek voltak:

2016-ban 1 932 digitális oktatási projekt valósult meg 5 367 tanár közreműködésével 78 899 diák részvételével.

2017-ben pedig tovább nőtt a résztvevők száma 3 241 projekt jött létre 7 649 tanár közreműködésével és 128 925 diák részvételével.

2018-ban 2 981 projekt, 7 020 pedagógus és 120 410 diák vett részt a Témahéten.

A digitális eszközhasználat nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink szerves része. A mai 18 évesek 7 évvel fiatalabbak a világhálónál, 5 évvel fiatalabbak az Intel Pentium processzornál, egyidősek a Google-lel, a Bluetooth-szal és az első iMac-kel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett a digitális pedagógia elterjesztése és a digitális készségek fejlesztése mellett, ezért az idei tanév rendjébe harmadszor, de valójában már negyedszer kerül megszervezésre az iskolákban a Digitális Témahét 2019. április 8-12. között.

A Digitális Témahéthez csatlakozó iskoláknak az elmúlt években lehetőségük nyílt az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. A részt vevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel, az intézmények pedig értékes eszközökkel gazdagodtak.

Az EMMI a Témahét koordinálására a Digitális Pedagógiai Módszertani Központot (DPMK) kérte fel. A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának (DOS) szakmai implementációját támogató szervezet. Feladata az oktatás digitális átalakításának módszertani támogatása, szakmai hátterének biztosítása, valamint a DOS megvalósításához kapcsolódó pályázatok és kiemelt projektek szakmai felügyelete.

Forrás: http://digitalistemahet.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük