Menü Bezárás

Év végi beszámoló (2016-2017)

Első félév:

Idén is folytatódott a kupakgyűjtő verseny. A nyertes szobák büféjegyet kaptak, aminek nagyon örültek.

Idén legnagyobb feladatunk a kollégiumok közötti ÖKOLI vetélkedő megszervezése volt. Két online forduló után a döntőt a Hajnóczy Napok keretében tartottuk meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok külső intézmény jelentkezett, így a diákok megismerhették más kollégiumok diákjainak ötleteit, életét. A zsűri elnöke az Ökováros-Ökorégió Alapítványtól érkezett így szakmailag is kaptunk segítséget. A hosszú, összetett munka során nagy összefogás mutatkozott kollégáimmal, sok-sok ötlet, apróbb segítség mellett a feladatok megszerkesztésében, javításában. A team kibővült, minden lelkes érdeklődőt szívesen fogadtunk. Örülök, hogy a kerámia szakkör is segített nekünk, hiszen az emlékplakett és medál az ő munkájuk volt.

Második félév:

A tervezett fűszerkert létrehozása megtörtént. Kaptunk több segítséget magokra, virágföldre. Beindult a KOLIKERT program, hetente hirdettük meg az aktuális teendőket. Többen érdeklődtek, ültettek saját kis palántát, amit a szobájukban nevelgettek.

Tavasszal a földterület felásása volt a legnagyobb munka, most a meleg beköszöntével a rendszeres öntözés. Már learattuk az első terméseinket. A strandröplabda kupa játékosai retket kaptak a zsíros kenyerük mellé, illetve a főzőszakkör vezetője finom spenótos csigát varázsolt elénk. Év végéig még a kertben dolgozgató diákok kapnak a termésekből (zöldhagyma, saláta, sóska), illetve a tantestületet is megkínáljuk vele. A nyári szünetre meg kell szervezni az öntözést, illetve a jövő tanévre összerakni egy kis csapatot, aki rendszeresen jönnek az aktuális munkákban segíteni.

A kollégium eleje is megszépült, önkormányzati segítséggel sikerült virágokat beszerezni. Ezek rendszeres öntözése is plusz feladat. A diákok motiválása még nem teljes, csak egy-két rendszeres segítség van.

Versenyek:

Idén sajnos nem indult az erőmű vetélkedője, pedig nagyon vártuk. Az MTVSZ sem indított új vetélkedőt. A második félévben a PÉTÁV indított egy plakátversenyt, ahova jelentkezett két csapat. Az egyik nem készült el időben, a másik részt vett a döntőn.

Programok: Idén a Hajnóczy Napok keretében tartottuk meg az ÖKOLI vetélkedő döntőjét.

Második félév: Januárban  az Ökováros-Ökorégió Alapítványtól a „Globalizált világ és a vásárlás” foglalkozás volt megtartva.

Februárban a hagyományos természetvédelmi vetélkedőt szerveztük meg, melyen voltak új feladatok is, pl: időre ki tud több palackot gyűjteni és összelapítani.

A kupakgyűjtés második félévben is folytatódott, az utolsó alkalommal rengeteg kupakot kaptunk, melyet most jótékonysági célra adományoztunk el egy beteg kisgyereknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük