Menü Bezárás

AJTPécs 2020

Az Arany János Tehetséggondozó Program 20 éves évfordulójára a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium jubileumi rendezvényei március első hetében kerültek megrendezésre.
A jubileumi hét programjai egy hivatalos megnyitóval egybekötött kerámia kiállítással kezdődtek, melyek a tehetségműhely munkáinak válogatásából kerültek ki.
Itt díjaztuk az előzetesen meghirdetett Arany János nyomában című kreatív versírást.
Az első nap zárásaként egy „éjszakai” túrán vehettek részt a vállalkozó szelleműek a Mecsek lankáin.
Keddi napon nagy sikerrel zajlott jubileumi kincskereső játékunk. Arany János A rab gólya című versének részleteit kellett megkeresni, melyeket a kollégium különböző pontjain rejtettünk el. A feladat teljesítéséhez rím- kódokat kaptak a diákok, a versszakokat összeillesztve, majd a verset elmondva értek a célhoz. Izgalmas, vicces, értékes foglalkozás volt.
Csütörtökön a napsütéses időben a kollégium előtti előkertben magnólia bokrot ültettünk a kollégiumi közösség nevében és időkapszulát helyeztünk el. Az időkapszulába, amit helyben a kerámia tehetségműhely készített el, csoportonként osztályképet helyeztünk el és a diákok üzenetet küldtek saját maguknak a jövőbe a jövőjükről.
A programsorozat zárásaként a diákok színvonalas ünnepi gálaműsort adtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük