Menü Bezárás

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium 2019 óta ez évben második alkalommal nyerte el a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet. Az elismerést Tuzson Bence igazságügyi minisztertől vehette át Dobrás Éva, az intézmény igazgatója április 18-án.

Dobrás Éva köszöntőjében elmondta, az intézmény pedagógiai programjában fontos szerepet kap a fenntarthatóság. A kollégiumban kiemelt feladat a nevelés, a szemléletformálás. A diákok nap, mint nap számos kihívással találkoznak: digitális eszközöket használnak, a fogyasztói, vásárlási szokások megváltoztak, átkerültek az online térbe, a tanulókat felelős és tudatos fogyasztókká kell nevelni. Ebben segít ez a pályázat, amely reményeik szerint további együttműködéseket nyit meg a kollégium számára.

Tuzson Bence a tudatos fogyasztóvá válás szükségességét, a megváltozott világ követelményeihez való alkalmazkodást, illetve a megelőzés fontosságát hangsúlyozta: „Próbáljuk meg nevelni a fiatalokat és tanulni tőlük.” Gratulált az intézménynek, hogy felkarolta ezt a kérdést és segít abban, hogy a fogyasztói tudatosság egyre szélesebb körű legyen a diákok között, de a diákokon keresztül a szülőkben, nevelőkben is erősödjön.

Tóth László Ákos, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója büszkeségét fejezte ki, nagy lehetőségként értékelte, hogy a diákoknak milyen sok mindent lehet megtanítani. Ha a diákokban van fogadókészség, akkor óriási célokat lehet kitűzni.

Az ünnepségen a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanulói adtak magas színvonalú műsort.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük