Menü Bezárás

Levél érdeklődőknek

Tisztelt Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük honlapunkon és őszintén örülnénk, ha kollégistáink között köszönthetnénk Önt is!

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Dél-Dunántúl egyik legnagyobb középiskolai kollégiuma.

Azoknak a középiskolásoknak a jelentkezését várjuk, akik számára időigényes a középiskolába való mindennapos bejárás. Fontos szempont a tanulás, hiszen minden diáknak ez az elsődleges feladata! A szakos ellátottságnak köszönhetően tanulóink számára tanulóidőn belül tudjuk megoldani az esetlegesen szükséges korrepetálást, felzárkóztatást minden érettségi tantárgyból.

Kollégistáink sokféle képzésekben vesznek részt, vannak zenészek, drámások, táncosok, Arany János Tehetséggondozó Program tanulói, OKJ-s képzésben részt vevők. A diákok mindennapjaik nagy részét a kollégium falai között töltik, ezért fontos szempont a nevelés is. Célunk, hogy a kollégisták az itt töltött évek alatt megtanulják az alapvető társadalmi szerepeket, tevékenységeket. A tantárgyak tanulásán kívül a kollégiumban az élet tanulása is folyik. Kiemelten fontos számunkra a teljes személyiségformálás, a konstruktív életvezetéshez szükséges képességek kialakítása. A fiatalok a szabadidő hasznos eltöltésére a legkülönbözőbb szakkörökön vehetnek részt, valamint sokszínű kulturális lehetőségekből is választhatnak, mint például rendszeres színházlátogatás, különböző zenei és sport programok, témahetek gazdag előadásai stb.

Résztvevői vagyunk a kollégiumok által meghirdetett versenyeknek, és sportvetélkedőknek. A kollégium életében a diákokat képviselő Diákönkormányzatnak jelentős szerepe van.

A hétvégéken is nyitva tartunk.

A Kollégiumi felvétel

A szabad iskolaválasztás mellett a szabad kollégiumválasztás joga is mindenkit megillet!

Térítésmentes kollégiumi elhelyezést az kérhet, aki – a hatályos jogszabályok alapján – nappali rendszerű, középfokú iskolai oktatásban, vagy szakmai képzésben államilag támogatott tanulói jogviszonnyal rendelkezik.

Jelentkezés folyamatosan történik: a honlapról letölthető Jelentkezési lap  a kollégium titkárságára való eljuttatásával. A jelentkezéshez szükség van a tanuló személyi igazolványára, lakcímkártyájára, oktatási azonosító számára, valamint egy iskolalátogatási igazolásra.

A felvételről határozatban értesítjük a tanuló törvényes képviselőjét, illetve a nagykorú tanulót.

Az étkeztetéssel kapcsolatos információk

Az étkezési térítési díjat a Pécsi Ellátó Központ pénztáraiban lehet befizetni. A kollégium épületében működik a III. számú körzet pénztára. Az étkezéssel kapcsolatos információk, nyomtatványok és elérhetőségek megtalálhatók a Pécsi Ellátó Központ weboldalán (www.elszamolohazpecs.hu) Tevékenységeink>Közétkeztetés menüpont alatt.

Az étkezés igényléshez kitöltött nyilatkozatokat visszaküldhetik a kollégium címére, vagy leadhatják a kollégiumban működő pénztárban, vagy elküldhetik a banko.zsofia@eh-pecs.hu email címre.

Az étkezési térítési díjak napi összege: reggeli 184,- Ft, ebéd 368,- Ft, vacsora 222,- Ft. Ha a tanuló a nyilatkozata és csatolt dokumentumai szerint kedvezményre jogosult, az ellátás térítési díjának napi összege a fenti összeg 50 %-a.

A beköltözés napján étkezést nem biztosítunk!

Szeretettel várjuk kollégiumunkban, mert KODÁLYOSNAK lenni jó!

                                                                                                                                Dobrás Éva
intézményvezető