Menü Bezárás

Szülői tájékoztató a testhőmérésről

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Ezúton tájékoztatjuk a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium területére belépők testhőmérsékletének mérőeszközös vizsgálatáról.

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium (továbbiakban: Intézmény) az emberi élet, a testi épség és egészség védelme továbbá az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járvány terjedésének megelőzése érdekében – jogszabályi kötelezettségeinek (431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 4. §) eleget téve – az ember testhőmérsékletét érintés nélkül meghatározó infra-hőmérőt (ún. homlok hőmérő) alkalmaz az Intézmény területére belépő személyek hőemelkedéses állapotának kiszűrésére.

 Az Intézmény területére kizárólag az alábbi személyek léphetnek be:

  • a foglalkoztatott személyek,
  • a szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyek,
  • a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezők.

A felsorolt személyeken kívül más személy az Intézmény területére nem léphet be!

A mért testhőmérsékletet az Intézmény nem rögzíti, így erre vonatkozóan adatkezelés nem valósul meg.

A jogszabály értelmében foglalkoztatott, vagy nagykorú tanuló csak akkor lehet az intézményben, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (jelenleg 37,8°C). Kiskorú tanulót, ha a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi kollégistától elkülönítjük, és erről a szülőt vagy törvényes képviselőt haladéktalanul értesítjük. A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére tanulót kísérő nagykorú személy csak maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

Intézményünkben a belépéskor a mérési pont(ok):

Aula tanári asztal, kivétel vasárnap és hétközben 8-12 óra között, amikor a Portánál történik a mérés.

A testhőmérséklet mérés során – figyelemmel az emberi méltóság tiszteletben tartására és az érintett személyek egészségének védelmére – kérünk minden jelenlévőt, hogy tartsa be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Kérünk mindenkit, hogy kerüljék a vizsgálaton átesett személyek eredményeinek minősítését, illetve az eredmény nyilvános megvitatását.

Az Intézmény felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a testhőmérsékletre vonatkozó hivatalos értékhatárnál magasabb eredmény nem jelent automatikusan koronavírus fertőzést, annak ilyen esetben mindössze a gyanúja áll fenn.

A vírusról és a járvány megelőzésére tett intézkedésekről információt a www.koronavirus.gov.hu, valamint a www.nnk.gov.hu oldalon talál.

A hétvégéről történő zökkenőmentes beléptetés érdekében kérjük a szülőket, hogy csak egészségesen engedjék vissza gyermeküket a kollégiumba!

A járványügyi védekezésben eddig tanúsított megértésüket és együttműködésüket köszönjük. Bízunk benne, hogy ez az intézkedés is hozzájárul majd a védekezés sikeréhez.

 

Pécs, 2020. szeptember 29.

Dobrás Éva

intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük