Menü Bezárás

13. csoport 2022. november

  1. november 19- én idegenvezetőnk, Szilágyi Zsuzsanna kíséretében Pécs belvárosában tettünk egy két órás, igen tartalmas sétát.

Számtalan érdekességet hallgathattunk meg a Barbakánról, a városfalról, a Szent István térről, bementünk a Székesegyházba is. Több diákom nem járt még benn, de azoknak is nagy élmény volt, akik már sokadjára voltak a gyönyörű épületben. Lementünk az altemplomba is, ahol idegenvezetőnk énekelt nekünk egy gyönyörű dalt, és a gyerekek megfigyelhették, hogy a terem minden pontján kristálytisztán hallatszik az énekhang. Ezután közösen elénekeltük a Kiskarácsony, nagykarácsonyt, majd felsétáltunk az egyik toronyba, ahonnan megcsodáltuk Pécs városát, és csoportképet is készítettünk. A székesegyház után az ókeresztény mauzóleumban is jártunk, ahol szintén hasznos információkkal gazdagodtunk. Ezután a szerelmesek lakatos kerítését tekintettük meg, ahova egy- két diákom helyezett már korábban lakatot, majd a Széchenyi tér szobrairól, épületeiről hallgathattunk meg tartalmas előadást.

A jó két és fél órás program után elfogyasztottuk a kollégiumban a finom, meleg ebédet, majd adventi koszorúk gyártásába kezdett a csoport. Piros, zöld és natúr színű díszekkel dolgoztunk. A gyerekek nagyon élvezték a kreatív tevékenységet, és szebbnél szebb alkotások születtek a kezeik alatt. Munkálkodásuk közben karácsonyi dallamok szóltak, illetve egy diákom érdekességeket olvasott fel a karácsonyi népszokások kapcsán.

Másnap eredetileg Óbányára kirándultunk volna, de látva a várható időjárást, változtattunk tervünkön, és csak Gyükésig terveztük meg utunkat, remélve, hogy abban a két- három órában nekünk kedvez majd az időjárás. Sajnos kora reggeltől szakadt az eső, így eltöröltük a kinti programot. A gyerekek  a reggeli után a számítógép teremben projektjeiken dolgozhattak, az ebéd után pedig kitakarították és rendbe tették szobáikat.

Hajdú Anett